Παναγιωτόπουλος: Λίγο περισσότερα από 20 τα κρούσματα στις Ενοπλες Δυνάμεις
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πρόσθεσε ότι οι στρατεύσιμοι περιορίζονται για λόγους προφύλαξης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μέχρι τώρα τα κρούσματα κορονοϊού ήταν σποραδικά και λίγα στις Ένοπλες Δυνάμεις, πεδίο που δεν προσφέρεται για ασκήσεις ανεύθυνης αντιπολίτευσης, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ.
Τα στελέχη αριθμούν πάνω από 100.000 και τα κρούσματα είναι λίγο περισσότερα από 20, σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας, τόνισε ο ΥΕΘΑ, υπενθυμίζοντας ότι το μέτρο του εγκλεισμού ισχύει μόνο για τις Στρατιωτικές Σχολές, όπου δεν έχει βρεθεί προς το παρόν τουλάχιστον ούτε ένα κρούσμα.
Αρχές Ιουνίου και όχι Μαρτίου θα γίνει η κατάταξη νεοσύλλεκτων της επόμενης ΕΣΣΟ, για λόγους «αραίωσης», ενώ θα διανέμεται σε όλους συσκευασία με γάντια και αντισηπτικό καθώς και φυλλάδιο με οδηγίες προφύλαξης. Στόχος η ειδική αυτή συσκευασία αυτοπροστασίας να διανεμηθεί σε όλους τους στρατεύσιμους που υπηρετούν στις μονάδες, ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πρόσθεσε ότι οι στρατεύσιμοι περιορίζονται για λόγους προφύλαξης, ενώ σχετικά με την αναστολή αδειών τόνισε ότι το διάστημα που χάνεται τώρα, θα αφαιρεθεί στο τέλος της θητείας η οποία έτσι θα λήξει νωρίτερα. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει με κάθε τρόπο να λειτουργούν κι εμείς οφείλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας.
Μπλακ άουτ στα αεροδρόμια και στην ενημέρωση - Το χρονικό του χάους και ο αιφνιδιασμός των αρχών
Κραν Μοντανά: Νεκρή η Αλίκη Καλλέργη - Ενημερώθηκαν επίσημα οι ελληνικές αρχές για τον θάνατό της
Γιώργος Παπαδάκης: Το «Καλημέρα» που θα μας λείψει
Αυτοί είναι οι 28 φιναλίστ του ελληνικού τελικού για τη Eurovision 2026
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




