Κλίμα και οικονομία ή παχιά λόγια, ισχνά έργα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η προσπάθεια του ΟΗΕ, στην προηγούμενη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή, ήταν όλες οι χώρες να αναπροσαρμόσουν τα σχέδια τους για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αυτή η προσπάθεια είχε πενιχρά αποτελέσματα.
Μόνο 20 χώρες (καμία από τις μεγάλες) βελτίωσαν τα σχέδιά τους. Έτσι, στην 27η Σύνοδο, στην Αίγυπτο, όπου παραβρίσκονται 198 χώρενν, είναι χαμηλά ο πήχης. Επιτυχία θα είναι αν υπάρξει μια σοβαρή δέσμευση για τη χρηματοδότηση των φτωχότερων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Η χώρα μας έχει πολύ σοβαρούς λόγους να πιέσει για να ληφθούν γενναίες αποφάσεις. Επειδή σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες μελέτες της Τράπεζας της Ελλάδος, το 40% της χώρας, ιδίως τα ανατολικά και νότια τμήματα, κινδυνεύουν με ερημοποίηση έως το 2100, ενώ η μέση ετήσια θερμοκρασία έχει ήδη αυξηθεί 1,5 βαθμό Κελσίου και οι βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα έχουν μειωθεί 20%.
«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα
Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας
Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



