«Η ωραία της νύχτας» της Ελένης Γκίκα
Ένας ύμνος για τις γυναίκες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ένα νέο κορίτσι 26 χρονών σκοτώνει την πρώην γυναίκα του συντρόφου της. Η γιαγιά της, επίσης στα 26 της, είχε κάψει τον άντρα της πάνω από μισό αιώνα πριν. Η αφηγήτρια, που περνούσε έξω από «το σπίτι της φόνισσας» για να πάει στο σχολείο όταν ήταν παιδί, θα προσπαθήσει να συναντήσει τη γιαγιά-φόνισσα με τον μόνο τρόπο που ξέρει: στο χαρτί.
Μέσα από τις παράλληλες και αλληλοσυμπληρούμενες αφηγήσεις τριών γυναικών, αλλά και με εγκιβωτισμένα ντοκουμέντα από εφημερίδες και σημειώσεις για θεραπευτικά βοτάνια για τις ασθένειες της καρδιάς, ξετυλίγονται τα μυστικά ενός πανάρχαιου τόπου, η σχέση μάνας-κόρης, η μοίρα της γυναίκας, η αρρώστια του έρωτα, η επιθυμία, η ενοχή, και μια προσωπική ιστορία που εντέλει γίνεται οικουμενική.
Το χρονικό δύο φόνων, μια οικογενειακή σάγκα, και η οργανική σχέση της συγγραφέως με τους ήρωές της. Ή αλλιώς: δυο φόνοι, δυο έρωτες, ένα μυθιστόρημα, ένας κήπος και ένας Τόπος - ένας Τρόπος ζωής.

«Η ωραία της νύχτας»
Ελένη Γκίκα
Εκδόσεις: Διάπλαση
Σελίδες: 248
Ιατρικό θαύμα στο Λονδίνο: Η πρώτη γέννηση μωρού με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια
ΔΕΔΔΗΕ: Η απόλυτη δικαίωση της Ιωάννας μετά από πρόστιμο 5,5 χιλιάδων ευρώ για ρευματοκλοπή
Κώστας Δόξας: Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής για ενδοοικογενειακή βία
Σοκαριστικό τροχαίο στη Συγγρού: Η στιγμή που ΙΧ συγκρούεται με μοτοσυκλέτα - Χωρίς τις αισθήσεις του ο αναβάτης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



