Επιστροφή: Παράσταση από το Εθνικό Θέατρο στη φυλακή νέων Αυλώνας
Η θεατρική ομάδα του Αυλώνα είναι και φέτος πολυφυλετική. Όλοι μαζί μας δείχνουν έμπρακτα ότι η ανθρώπινη ψυχή δεν γνωρίζει σύνορα μα ούτε φυλακίζεται🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με επιτυχία τα θεατρικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης για κρατουμένους που υλοποιεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΕΚΝΑ).
Το εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης με βάση το θέατρο έχει τρεις ενότητες που στοχεύουν στο ίδιο θεμιτό αποτέλεσμα, να αλλάξει την εικόνα που έχει ο κρατούμενος για τον εαυτό του και κατ’ επέκταση τις επιλογές του παρελθόντος.
Στην παράσταση βλέπουμε πως οι κρατούμενοι βιώνουν τον εγκλεισμό και τις δυσκολίες του, το πόσο δύσκολο είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της αποφυλάκισης και πόσο βαρύ είναι το τίμημα στην περίπτωση της επιστροφής στην φυλακή. Μέσα από τη σωματική έκφραση οι κρατούμενοι δημιουργούν εικόνες που μας διηγούνται ένα κομμάτι της ζωής τους που για μας φαντάζει τόσο ξένο.
Η θεατρική ομάδα του Αυλώνα είναι και φέτος πολυφυλετική - Αφγανοί, Πακιστανοί, Σύριοι, Ιρανοί, Τσιγγάνοι, Βούλγαροι, Ουκρανοί και Μολδαβοί - όλοι μαζί μας δείχνουν έμπρακτα ότι η ανθρώπινη ψυχή δεν γνωρίζει σύνορα μα ούτε φυλακίζεται.
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: «Πυρετός» συσκέψεων για τις επόμενες κινήσεις - Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα
Σοκ στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 9χρονος μετά από επικίνδυνο challenge σε σχολείο - Κατάπιε φάρμακα
Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθαίρεσης Καρυστιανού», λέει η Βασάρα
Αυτές είναι οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές αποτυχίες του 2025
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



