Κοροναϊός: Αναστολή παραστάσεων σε Μέγαρο, ΚΠΙΣΝ, Στέγη και θεατρικές σκηνές
Εθνικό Θέατρο (Eurokinissi)

Κοροναϊός: Αναστολή παραστάσεων σε Μέγαρο, ΚΠΙΣΝ, Στέγη και θεατρικές σκηνές

Τελευταία Ενημέρωση

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορoναϊό στην Ελλάδα, αυξάνεται καθημερινά θέατρα, μουσικές σκηνές και χώροι πολιτισμού κλείνουν για προληπτικούς λόγους. Μετά από τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας για αποφυγή συναθροίσεων ώστε να προστατευτούν κυρίως οι ευπαθείς ομάδες από την μετάδοση του ιού οι χώροι πολιτισμού θα παραμείνουν κλειστοί.

Σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του (συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια, αθλητικά προγράμματα, ξεναγήσεις) για δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και τις 26 Μαρτίου 2020. Επίσης, κλείνει η παιδική χαρά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Λυρική Σκηνή αναστέλλει τις παραστάσεις της στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (χωρητικότητας 1.400 θέσεων) μέχρι νεοτέρας.

Με αίσθημα ευθύνης, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανακοίνωσε την αναστολή των εκδηλώσεών της, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη δημόσια υγεία. 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα και τις οδηγίες της ελληνικής Πολιτείας σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας, αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στους χώρους του και θα παραμείνει κλειστό για το κοινό έως τις 28 Μαρτίου 2020.

View this post on Instagram

Αναστολή όλων των εκδηλώσεων έως τις 28 Μαρτίου 2020 Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα και τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας, αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στους χώρους του και θα παραμείνει κλειστό για το κοινό έως τις 28 Μαρτίου 2020. Η διεκπεραίωση επιστροφής ή αλλαγής των αγορασμένων εισιτηρίων θα γίνεται μόνο τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τηρεί ήδη τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας επισκεπτών και εργαζομένων και λαμβάνει επιπλέον μέτρα για την απολύμανση όλων των χώρων. Εισιτήρια 210 72 82 333, [email protected] Πληροφορίες 210 72 82 000 megaron.gr. # New Announcement Cancellation of all public events until March 28 2020 Megaron-The Athens Concert Hall, in compliance with the preventive measures and guidelines of the Greek State on the protection of public health, postpones all scheduled public events and will remain closed to the public until March 28, 2020. All refunds or changes to purchased tickets will be handled via phone or email. Megaron-The Athens Concert Hall has already implemented all recommended hygiene measures for the protection of visitors and employees and is taking additional measures to disinfect all areas. Tickets 210 72 82 333, [email protected] Ιnformation 210 72 82 000 megaron.gr

A post shared by Megaron-TheAthensConcertHall (@megaron_athens) on

Το Εθνικό Θέατρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναστέλλει τη λειτουργία όλων των σκηνών του για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών. Αναλυτικά οι παραστάσεις που ακυρώνονται έως και 26 Μαρτίου εδώ.

View this post on Instagram

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αναστολή Λειτουργίας των Σκηνών του Εθνικού Θεάτρου για 15 ημέρες Το Εθνικό Θέατρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναστέλλει τη λειτουργία όλων των σκηνών του για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών. Αναλυτικά οι παραστάσεις που ακυρώνονται: Κεντρική Σκηνή ▪️Η κυρία του Μαξίμ του Ζωρζ Φεντώ (θα οριστεί νέα ημερομηνία έναρξης παραστάσεων) Θέατρο Rex - «Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη» ▪️Φεγγάρι από χαρτί των Μιχάλη Ρέππα –Θανάση Παπαθανασίου Θέατρο Rex - Σκηνή «Κατίνα Παξινού» ▪️Παίζοντας το θύμα των Όλεγκ και Βλαντιμίρ Πρεσνιακόφ (θα οριστεί νέα ημερομηνία έναρξης παραστάσεων) Θέατρο Rex - Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» ▪️Μαθήματα πολέμου ΙΙΙ Αθηναίων Δράματα ▪️Χίλιες και μια ιστορίες του Μάικ Κέννυ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ▪️Hotel Éternité του Γιάννη Καλλαβριανού Επίσης σημειώνεται ότι έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία της Δραματικής Σχολής σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και όλων των Εργαστηρίων. Η Βιβλιοθήκη του Εθνικού Θεάτρου θα παραμείνει κλειστή για το κοινό το παραπάνω διάστημα. — Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια μπορούν να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους (από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-16:00) ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 210 7234567 για εισιτήρια που έχουν προαγοραστεί μέσω τηλεφωνικού κέντρου ή ηλεκτρονικά. #εθνικοθεατρο #εθνικο_θεατρο #εθνικό_θέατρο_ελλάδας #εθνικόθέατρο #greeknationaltheatre #nationaltheatreofgreece #ntg #gnt #ethnikotheatro #εθνικο

A post shared by Εθνικό Θέατρο Ελλάδας (N.T.G.) (@g.n.theatre) on

Την αναστολή των παραστάσεών του σε όλες τις σκηνές του, από χθες (12 Μαρτίου) και για τις επόμενες 15 ημέρες, ως έκτακτο μέτρο που λαμβάνεται προληπτικά κατά της εξάπλωσης του κοροναϊου ανακοίνωσε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, με αίσθημα ευθύνης και με δεδομένα τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί προληπτικά κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναστέλλει προσωρινά τις παραστάσεις του, από 16/3. Αναστολή παραστάσεων από 18/3 στο Θέατρο Τζένη Καρέζη και στο Θέατρο Άνεσις, ενώ σταματά τις παραστάσεις του και το Chicago στο θέατρο Ολύμπια.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αναστέλλει όλες τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες για το επόμενο 15νθήμερο, και μετά από συνεννόηση με το Εθνικό Θέατρο αναβάλλει τις παραστάσεις του Μακμπέθ του Σαίξπηρ, αρχής γενομένης από Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020. 

Το θέατρο Πορεία με αίσθημα ευθύνης και δεδομένων των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί προληπτικά κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοινώνει την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.

View this post on Instagram

Το θέατρο Πορεία εφαρμόζοντας άμεσα τα μέτρα που πήρε ο ΕΟΔΥ για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού αναστέλλει την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων παραστάσεων από σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 και για 15 ημέρες. Ως εκ τούτου αναβάλλονται οι παραστάσεις «Γιούγκερμαν» και «Δόξα Κοινή» έως τις 31/03/2020. Επίσης αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των ημερομηνιών 17/03/2020 «Η εξορία της ποίησης» και 31/03/2020 «Ποίηση και Ψυχή». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου καθώς και όλη η ομάδα του θεάτρου Πορεία σας ευχαριστεί θερμά για όλη την στήριξη και συνιστά ψυχραιμία, δύναμη και τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ταμείο του θεάτρου: Email: [email protected] | Τ.: 2108210991 Από 13/03: Τρίτη έως Κυριακή 17.00-20.00

A post shared by theatro poreia (@poreia_theatre) on

Σταματούν μουσικά σχήματα και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές 

Παράλληλα, το Gazarte, σεβόμενο την προστασία της υγείας των θεατών, των καλλιτεχνών και του προσωπικού του, αποφάσισε να προχωρήσει σε αναβολή των κάτωθι προγραμματισμένων συναυλιών: Σταύρος Ξαρχάκος - 5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν - Σάββατο 14 και 21 Μαρτίου, Robin Mckelle - Τρίτη 24 Μαρτίου, Gadjo Dilo - Σάββατο 28 Μαρτίου και 25 Απριλίου, Snarky Puppy - Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Απριλίου.

Mε σεβασμό στην υγεία του κοινού, των καλλιτεχνών και του προσωπικού το Half Note Jazz Club αναστέλλει για διάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων τη λειτουργία του.

Aναστέλλεται η λειτουργία του «Hotel Ερμού» για μία εβδομάδα. «Είναι καθήκον όλων μας να πράξουμε υπεύθυνα, ώστε να καταπολεμήσουμε αυτή την «απειλή» και να την αφανίσουμε. Την άλλη εβδομάδα και εφόσον οι εξελίξεις μας το επιτρέψουν, θα συναντηθούμε και πάλι, με ανανεωμένη διάθεση και αισιοδοξία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Πρόωρα τις εμφανίσεις τους λόγω κοροναϊού σταμάτησαν ήδη οι Βασίλης Καρράς, Γιάννης Πλούταρχος, Έλλη Κοκκίνου και Κατερίνα Στικούδη που εμφανίζονται στο νυχτερινό κέντρο Ιερά Οδός. 

Το «Άλσος», που γνώρισε φέτος μεγάλο σουξέ με την μουσική παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου «Στο Woodstock -εγώ ήμουν εδώ» κλείνει μέχρι νεωτέρας. Οι sold out εμφανίσεις του Φοίβου Δεληβοριά στο «Κύτταρο» τερματίστηκαν. Αντίστοιχη ανακοίνωση για πρόωρη λήξη του σχήματος έγινε και από το Εstate Αthens. Στο νυχτερινό κέντρο εμφανίζονταν ο Σάκης Ρουβάς, η Έλενα Παπαρίζου και ο Στέλιος Ρόκος. Στην ήδη μεγάλη λίστα των αναβολών, προστίθεται το λαϊκό σχήμα Πάολας και Nίκος Κουρκούλης η πρεμιέρα του οποίου, στο νυχτερινό κέντρο «Theatro» είχε προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου. 

View this post on Instagram

Ανακοίνωση Πειθαρχώντας στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και με την σύμφωνη γνώμη της επιχείρησης, αναστέλλω τις παραστάσεις του προγράμματος «Στο Woodstock -εγώ ήμουν εδώ» που γνώρισε φέτος μεγάλο σουξέ και το «Άλσος» κλείνει μέχρι νεωτέρας. Οι παλιοί λέγανε «θα περάσει και αυτό». Πιστεύω και ελπίζω αυτό να συμβεί πολύ σύντομα. Εν τω μεταξύ ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά, τους καλούς φίλους και έξοχους καλλιτέχνες που με την δημιουργική τους φλόγα λάμπρυναν τις φετινές μας βραδιές στο «Άλσος» : τον Μανώλη Μητσιά, την Λένα Πλάτωνος, τον Άρη Δαβαράκη, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Κότσιρα, Κώστα Μακεδόνα, Γιώτα Νέγκα, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Έλλη Πασπαλά , Ευανθία Ρεμπούτσικα και Μιχάλη Χατζηγιάννη, Σταμάτη Κόκοτα, Παντελή Αμπαζή. Τους νεότερους επίσης, Βίκυ Καρατζόγλου, Κατερίνα Μακαβού, Σταύρο Νιφοράτο, Παντελή Καλαμάκη. Και φυσικά, τους επιστήθιους μου , Γιώτη Κιουρτσόγλου, Σταύρο Λάντσια, Αλεξανδρα Σιετή, Κλαυδία Παπαδόπουλου, Σάκη Ντοβόλη, Γιάννη Τούντα. Καθώς και τους Θράσο Αμπαζή, Περικλή Μαθιέλη και Φίλιππο Τρέπα. Κλείνοντας, τόσο εγώ, όσο και οι επιχειρήσεις Μαροσούλη- Κοταρίδη αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο «Άλσος» που στηρίζουν το όραμα μας για αυτό τον χώρο, ευχαριστούμε το αγαπημένο κοινό της Αθήνας που δυο χρόνια τώρα μας τιμά με το ενδιαφέρον του. Θα είμαστε καλά Και θα ανταμώνουμε πάλι. Διονύσης Σαββόπουλος.

A post shared by Το Άλσος (@toalsos) on

Δεν θα συνεχίσουν άλλο τις εμφανίσεις τους οι Μέλισσες μαζί τους Τάμτα, Έλενα Τσαγκρινού και DJ Young στο Box Athens. Το ίδιο συμβαίνει και με την Καίτη Γαρμπή και τον Γιώργο Σαμπάνη στο Έναστρον. H μουσική σκηνή Πειραιώς 131, σεβόμενη το κοινό αλλά και τις παραινέσεις της πολιτείας για αποφυγή των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, ανακοινώνει ότι αναστέλλει για διάστημα τρεις εβδομάδων τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στον χώρο της. «Οι υπεύθυνοι του Πειραιώς 131 θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους καλλιτέχνες και ιδιαιτέρως την Ελευθερία Αρβανιτάκη, που συναίνεσαν σε αυτή την απόφαση καθώς και τον κόσμο για την κατανόησή του».

Η συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Piraeus Academy στις 13 Μαρτίου, αναβάλλεται για το Σάββατο 9 Μαΐου στον ίδιο χώρο. Τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια θα ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία. Η προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου συναυλία των Χατζηφραγκέτα στο ίδιο νυχτερινό μαγαζί μεταφέρεται στις 8 Μαΐου 2020.

«Θύμα του κοροναϊού» έπεσε και ο Σταμάτης Κόκοτας, ο οποίος ετοιμαζόταν να επιστρέψει στα μουσικά δρώμενα. Τελικά, οι εμφανίσεις του στην «Οδό Λυσίου», τη νέα μουσική σκηνή της Πλάκας αναβάλλονται. Παράλληλα, με επίσημη ανακοίνωση, το νυχτερινό κέντρο Baraonda, όπου εμφανιζόταν ο Τόλης Βοσκόπουλος, αναστέλλει τη λειτουργία του για 14 μέρες. Ακυρώνονται, επίσης, όλες οι μουσικές παραστάσεις στον Σταυρό του Νότου μέχρι τέλος του μήνα, εκτός κι αν υπάρξει νεότερη επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, όπως και η συναυλία του Philip Glass Ensemble που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (30/03) στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι

Παράλληλα, κλείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μέχρι τις 30 Μαρτίου εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παράλληλα έχουν δοθεί οι οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα  το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης.

Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων».

Μετά από ανακοίνωση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη για λόγους δημόσιας υγείας, το Μουσείο Ακρόπολης αναστέλλει τη λειτουργία του ως και την 30η Μαρτίου 2020.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ