• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψηςΚαταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥΤο δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και ΛευκωσίαΗ Χαμάς έτοιμη να παραδώσει τα όπλα «εάν λήξει η κατοχή» από το Ισραήλ
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   27.07.2020 20:05
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η δήλωση Χούμπελ

Αντίθετες FIFA και UEFA, μέσω Χούμπελ, για τελικό στις 30 Αυγούστου και αναδιάρθρωση

Ο εντεταλμένος των διεθνών ομοσπονδιών στην ΕΠΟ πήρε θέση μέσω δήλωσης στο site της Ομοσπονδίας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Intime)
(Intime)

Ο εντεταλμένος των FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ δήλωσε αντίθετος με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου, σημειώνοντας ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες υποστηρίζουν και συστήνουν ως καταληκτική ημερομηνία την 3η Αυγούστου, ενώ χαιρέτησε την απόφαση της Super League να πει «όχι» στην αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Κάλεσε μάλιστα την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση τονίζοντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή «πρέπει να είναι καλά μελετημένη και προγραμματισμένη τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την υλοποίηση των προτεινόμενων τροποποιήσεων».

«Όπως έχει ήδη επικοινωνηθεί, η FIFA και η UEFA υποστηρίζουν και συστήνουν σθεναρά την ολοκλήρωση όλων των εθνικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Ελλάδας, προ της ολοκλήρωσης της τρέχουσας περιόδου και πριν από την 3η Αυγούστου, ημερομηνία που έχει γνωστοποιηθεί από την UEFA για την υποβολή των τελικών βαθμολογιών και των συλλόγων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Επιπροσθέτως και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεταγραφική περίοδος της σεζόν 2020-21 αρχίζει στην Ελλάδα στις 3 Αυγούστου, κάθε παιχνίδι της περιόδου 2019-20, το οποίο θα διεξαχθεί μετά από αυτή την ημερομηνία, θα μπορούσε να εκληφθεί ως αγώνας στον οποίο οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συνθέσεις που δημιουργούν για τη νέα περίοδο. Αυτό θα απαιτήσει αλλαγές στους κανονισμούς της τρέχουσας περιόδου, γεγονός το οποίο, σε επίπεδο Αρχών, δεν επιτρέπεται» αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, για την ημερομηνία τέλεσης του τελικού.

Η δήλωση Χούμπελ

Αναλυτικά, η δήλωση του Χέρμπερτ Χούμπελ: «Σε συνέχεια των συζητήσεων των προηγουμένων ημερών αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την πιθανή αναδιάρθρωση των διοργανώσεων, επιθυμώ για ακόμα μία φορά να ξεκαθαρίσω τη θέση των FIFA  και UEFA σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα. Όπως έχει ήδη επικοινωνηθεί, η FIFA και η UEFA υποστηρίζουν και συστήνουν σθεναρά την ολοκλήρωση όλων των εθνικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Ελλάδας, προ της ολοκλήρωσης της τρέχουσας περιόδου και πριν από την 3η Αυγούστου, ημερομηνία που έχει γνωστοποιηθεί από την UEFA για την υποβολή των τελικών βαθμολογιών και των συλλόγων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Επιπροσθέτως και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεταγραφική περίοδος της σεζόν 2020-21 αρχίζει στην Ελλάδα στις 3 Αυγούστου, κάθε παιχνίδι της περιόδου 2019-20, το οποίο θα διεξαχθεί μετά από αυτή την ημερομηνία, θα μπορούσε να εκληφθεί ως αγώνας στον οποίο οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συνθέσεις που δημιουργούν για τη νέα περίοδο. Αυτό θα απαιτήσει αλλαγές στους κανονισμούς της τρέχουσας περιόδου, γεγονός το οποίο, σε επίπεδο Αρχών, δεν επιτρέπεται. 

Επιπλέον, οι συζητήσεις για πιθανές αλλαγές στη μορφή των νέων διοργανώσεων, μόλις λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της νέας περιόδου, θεωρούνται αδόκιμες και όχι στο στοιχειώδες επίπεδο που πρέπει να χαρακτηρίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η FIFA και η UEFA για μια ακόμα φορά συστήνουν σθεναρά και συμβουλεύουν ότι οποιαδήποτε απόφαση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων πρέπει να είναι καλά μελετημένη και προγραμματισμένη τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την υλοποίηση των προτεινόμενων τροποποιήσεων, προκειμένου να δώσουν χρόνο να σχεδιάσει κατάλληλα την αγωνιστική περίοδο οποιοσδήποτε το επιθυμεί. Το ίδιο ισχύει για πιθανές τροποποιήσεις κανονισμών. 

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζω την σημερινή απόφαση της Super League 1, με ευρύτατη πλειοψηφία, για την απόλυτη τήρηση της προκήρυξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, γεγονός που αποτελεί αυτονόητη εξέλιξη, αναφορικά με την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος. Ευελπιστώ ότι και οι υπόλοιποι φορείς διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα προσεγγίσουν το όλο ζήτημα στο ίδιο ακριβώς πνεύμα. Η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα πράξουν σύμφωνα με τις σχετικές ανάγκες».

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

Τα σενάρια για ανασχηματισμό, το αφήγημα της σταθερότητας και η απειλή της χαλαρής ψήφου

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Περιορίζονται οι βροχές από σήμερα - Ο καιρός τις επόμενες ώρες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κύπελλο Ελλάδας
  • τελικός κυπέλλου
  • ΕΠΟ
  • Χέρμπερτ Χούμπελ
  • SuperLeague
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr