• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   03.09.2020 16:58
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η επιστολή του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός: «Να αυτονομηθεί η Super League από την ΕΠΟ»

Με επιστολή προς τη Λίγκα οι Πειραιώτες ζητούν την αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και κατ' επέκταση της διαιτησίας και των πειθαρχικών οργάνων από την ΕΠΟ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Intime)
(Intime)

Την αυτονομία της Super League από τον έλεγχο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ζητάει ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» με επιστολή προς τη διοργανώτρια αρχή, ζητούν να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής (4/9) το ζήτημα της αυτονόμησης της Λίγκας από την ΕΠΟ. Οι Πειραιώτες κάνουν λόγο για πλήρη απόσχιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την Ομοσπονδία και αυτονόμηση σε οργανωτικά και θέματα κανονισμών, στα πειθαρχικά όργανα αλλά και στη διαιτησία.

Η επιστολή του Ολυμπιακού

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού προς τη Λίγκα αναφέρει τα εξής: «Μας κοινοποιήθηκε προ ολίγου πρόσκληση σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της  Super League 1 για αύριο Παρασκευή, 04.09.2020 και ώρα 12:30 μ.μ., με θέματα ημερησίας διάταξης: 

1. Έγκριση συνοπτικού προγράμματος αγώνων. 

2. Θέματα κλήρωσης πρωταθλήματος. 

3. Θέματα διοργάνωσης πρωταθλήματος. 

4. Σχέσεις με ΕΠΟ. 

5. Διάφορα.  

Σε συνέχεια της ως άνω πρόσκλησής σας και στο πνεύμα του τετάρτου θέματος ημερησίας διάταξης θα θέλαμε να θέσουμε ένα επιπλέον θέμα για να συζητηθεί επίσης από το Διοικητικό Συμβούλιο:    

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας επαναλαμβανόμενης και συστηματικής περιφρόνησης των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού από πλευράς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας: είτε πρόκειται για την απόφαση του Συνεταιρισμού σχετικά με τις κυρώσεις των Μη Αδειοδοτημένων ομάδων του Πρωταθλήματος της Super League 1, είτε για τα θέματα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, είτε για το θέμα της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος – που κατ’ αρχάς είχε γίνει αποδεκτή από την Ομοσπονδία, είτε για τα ζητήματα των Κανονισμών που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο η κατάληξη είναι πάντα η ίδια: oι αποφάσεις του Συνεταιρισμού μας αγνοούνται από μια Εκτελεστική Επιτροπή συγκροτούμενη στην πλειονότητά της από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο συνολικά, πολλώ δε μάλλον με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Την ίδια στιγμή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δη οι ομάδες της Super League 1 είναι σχεδόν οι αποκλειστικοί οικονομικοί αιμοδότες της ΕΠΟ και εν γένει του ποδοσφαίρου, καθώς μας έχουν επιβληθεί κάθε μορφής εισφορές παράβολα και «χαράτσια» από την ΕΠΟ, όπως ενδεικτικά τα ποσοστά από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, τα ποσοστά από το τίμημα των μεταγραφών, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων μας, ακόμα και το κόστος που υποχρεούμαστε να καταβάλλουμε για να προμηθευόμαστε από την ΕΠΟ Αιτήσεις Μεταβολών για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών που πλέον γίνονται όλες ηλεκτρονικά! Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ομοσπονδία είναι ένας οργανισμός που επιβιώνει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα εις βάρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, απομυζώντας το οικονομικά, για να χρυσοπληρώνει συγκεκριμένα golden boys.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου είναι αποτυχημένο και αδιέξοδο. Και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου – και του Συνεταιρισμού μας, κατ’ επέκταση – που κατ’ ουσία χρηματοδοτεί και συντηρεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα χωρίς να μπορεί να καθορίσει το ίδιο με τις αποφάσεις του τα θέματα που κατ’ αποκλειστικότητα το αφορούν.

Θεωρούμε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες προκειμένου ως Συνεταιρισμός να θέσουμε μετ’ επιτάσεως και να ζητήσουμε την πλήρη αυτονόμηση από την ΕΠΟ του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Super League 1 σε θέματα λειτουργίας και οργάνωσής του, και πιο συγκεκριμένα:

  • Όλα τα οργανωτικά, κανονιστικά, και λειτουργικά θέματα του πρωταθλήματος της SL1  
  • Τη λειτουργία όλων των Πειθαρχικών Επιτροπών για το Πρωτάθλημα της SL1 
  • Τη Διαιτησία του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της SL1
  • Και κάθε συναφές θέμα με την οργάνωση και την λειτουργία του πρωταθλήματός μας.   

Το μοντέλο αυτό ακολουθείται σχεδόν από όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τις πιο ανταγωνιστικές ευρωπαϊκές λίγκες και είναι η ύστατη ελπίδα να σωθεί το πρωτάθλημά / προϊόν μας από την πλήρη απαξίωση, ώστε οι επενδύσεις όλων μας να έχουν ανταπόκριση και  προοπτική.   

Για το λόγο αυτό σας ζητούμε όπως θέσετε προς συζήτηση ως θέμα κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το ζήτημα της πλήρους λειτουργικής και οργανωτικής Αυτονόμησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον έλεγχο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπως παραπάνω εξειδικεύεται».

Διαβάστε ακόμη

Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης

Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • SuperLeague
  • ΕΠΟ
  • διαιτησία
  • ποδόσφαιρο
  • Ολυμπιακός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr