• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
δημοφιλές τώρα: Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ - Στο πλευρό των αγροτών το 76% των ερωτηθέντων
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   21.04.2021 00:15
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Εφές - Ρεάλ 90-63

Euroleague: Τρομερό φινάλε με buzzer beater της Αρμάνι, περίπατος της Εφές

Η Αρμάνι επικράτησε της Μπάγερν έπειτα από συναρπαστική μάχη και η Εφές έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Ρεάλ στα πρώτα ματς των πλέι οφ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(copyright: Euroleague.net)
(copyright: Euroleague.net)

Η Αναντολού Εφές και η Αρμάνι Μιλάνο έκαναν το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague που θα γίνει στην Κολωνία καθώς επικράτησαν στο πρώτο ματς των πλέι οφ της Ρεάλ Μαδρίτης (90-63) και της Μπάγερν Μονάχου (79-78), αντιστοίχως. Το βράδυ της Τετάρτης (21/4) είναι προγραμματισμένα τα παιχνίδια των άλλων δύο ζευγαριών: η ΤΣΚΚΑ Μόσχας υποδέχεται τη Φενερμπαχτσέ και η Μπαρτσελόνα τη Ζενίτ. Η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες.

Επειτα από μια συναρπαστική μάχη που έγινε στο Μιλάνο, η Αρμάνι με buzzer beater του Ζακ ΛεΝτέι έριξε στο καναβάτσο την εκπληκτική Μπάγερν επικρατώντας με 79-78. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και διψήφιο προβάδισμα μέχρι το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, οπότε «μπλόκαρε» μπροστά στην εμπειρία και την ποιότητα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Ο Ισπανός και ο Ζακ ΛεΝτέι πήραν τους Ιταλούς στις πλάτες τους και μετέτρεψαν το ματς σε θρίλερ: 1,2'' από το τέλος ο Τζέιμς Γκιστ με 2/2 βολές και τρομερή ψυχραιμία έδωσε στους Βαυαρούς το προβάδισμα με 77-78. Ωστόσο ο κόουτς της Αρμάνι Ετόρε Μεσίνα κάλεσε τάιμ άουτ και σχεδίασε το play της χρονιάς. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι πήγε στην επαναφορά, ο ΛεΝτέι ξεμαρκαρίστηκε από τα σκριν και έγινε παραλήπτης μιας άλεϊ ουπ πάσας. Η μπάλα του έκανε το χατίρι με περιπετειώδη τρόπο κι Αρμάνι έκανε το 1-0.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός κι άλλες πέντε ομάδες κατά Μπερτομέου!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-18, 27-44, 53-64, 79-78.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Πάντερ 11 (0/4 τρίποντα), ΛεΝτέι 17 (4/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 9/9 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Μίτσοβ 8 (2), Ρολ, Ροντρίγκεθ 13 (3/5 τρίποντα), Ταρζούσκι 2, Ντιλέινι 10 (1/8 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σιλντς 8 (3/12 σουτ, 2/2 βολές), Μπρουκς, Έβανς 2, Χάινς 6 (6 ριμπάουντ), Ντατόμε 2.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Τρινκιέρι): Γουάιλερ Μπαμπ 3 (1), Μπάλντουιν 10 (2/10 σουτ, 6/7 βολές, 4 ασίστ), Σίλεϊ 23 (5/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ρέινολντς 7 (4 ριμπάουντ), Λούτσιτς 6 (1/6 σουτ, 3/3 βολές), Φλακαντόρι, Αμέιζ, Τσίπσερ 5 (1), Γκιστ 7, Τζόνσον 10, Σίσκο 7 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Ραντόσεβιτς.

Εφές - Ρεάλ 90-63

Προηγουμένως, σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της Euroleague μεταξύ της Εφές και της Ρεάλ καθώς ο τουρκικός σύλλογος μετέτρεψε σε... περίπατο το ματς και πήρε προβάδισμα (1-0) στη μάχη για την πρόκριση καθώς επικράτησε 90-63. Ωστόσο υπάρχει ανησυχεία για την κατάσταση του Βασίλιε Μίσιτς, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

Το στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα ξεκάθαρα υπέρ της Εφές ήταν το επιμέρους 46-23 του δευτέρου ημίχρονου που έτρεξαν οι Τούρκοι, οι οποίοι ήταν εκρηκτικοί. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ροντρίγκ Μπομπουά, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους (5/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα). Πολύ μεγάλη η συνεισφορά του Σερτάκ Σανλί, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Στους 14 πόντους και τις 5 ασίστ... έμεινε ο Σέιν Λάρκιν.

Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισε ο Τρέι Τόμπκινς με τους 13 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής. «Άγγιξε» το νταμπλ-νταμπλ ο Έντι Ταβάρες, που είχε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ντεμπούτο έκανε στη διοργάνωση ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, που μάλιστα ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 44-40, 64-50, 90-63

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 14 (3/10 τρίποντα, 5 ασίστ), Μπομπουά 19 (5/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Σίνγκλετον, Γκαζί 3, Σανλί 16 (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ) , Μορμάν 7 (2/2 δίποντα, 6 ριμπάουντ) , Πλάις , Μίτσιτς 7 (5 ασίστ), Άντερσον 3, Ντάνστον 11 (5/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Σιμόν 10 (6 ασίστ).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 6 (4/5 βολές), Φερνάντεθ 3, Αμπάλντε 5 (5 ριμπάουντ), Λαπροβίτολα 9 (2/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Βούτσεβιτς, Αλοθέν 2, Γκαρούμπα 5 (2/2 δίποντα), Κάρολ 4, Ταβάρες 10 (4/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Τόμπκινς 13 (2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Τέιλορ 3.

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • μπάσκετ
  • Μπάγερν Μονάχου
  • Αναντολού Εφες
  • Ρεαλ Μαδρίτης
  • Euroleague
  • Αρμάνι Μιλάνο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr