• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινάΝέο κύμα βομβαρδισμών για 6η ημέρα στο Ιράν: Οι ΗΠΑ χτύπησαν δυο γέφυρες και ένα αεροδρόμιοΣήμερα το τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού - Η επιθυμία της οικογένειας και η παράκληση στον Νικήτα ΚακλαμάνηΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε και ο Γιάννης Ραγκούσης
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   08.02.2022 23:26 
ΕΘΝΟΣ Sport

Δύσκολη, απαιτητική αλλά νικηφόρα αρχή για Στέφανο Τσιτσιπά στο Ρότερνταμ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

AP Photo/Simon Baker
AP Photo/Simon Baker
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Αν και δυσκολεύτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο 500άρι ATP του Ρότερνταμ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 4 στον κόσμο, στην πρώτη του παρουσία μετά το Australian Open όπου έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό, επικράτησε 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-4) του εξαιρετικού Ισπανού Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, νούμερο 46, και πήρε το εισιτήριο για τους 16 του τουρνούα έπειτα από μια μεγάλη και απαιτητική μάχη 2 ωρών και 40 λεπτών. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χάρις (Ν. Αφρική, νο.35) - Ιβάσκα (Λευκορωσία, νο.48) για μια θέση στην οχτάδα.

Το πρώτο σετ ήταν απρόβλεπτο καθώς οι δυο παίκτες αδυνατούσαν να κρατήσουν το σερβίς τους. Είναι ενδεικτικό ότι απ' τα 12 γκέιμ που παίχθηκαν, στα επτά έγινε μπρέικ! Ο Τσιτσιπάς άρχισε με μπρέικ για το 2-0 αλλά ο αντίπαλός του απάντησε με δύο σερί μπρέικ για το 2-3. Ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε με μπρέικ για το 3-3, ενώ παρά το νέο μπρέικ του Νταβίνοβιτς-Φοκίνα για το 4-5, ο Τσιτσιπάς όχι μόνο ισοφάρισε με μπρέικ για το 5-5 αλλά πέτυχε και τον πλέον καθοριστικό μπρέικ για το 7-5 που έκρινε το σετ έπειτα από 52 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς βελτίωσε αισθητά το σερβίς του ασκώντας παράλληλα μεγάλη πίεση στον αντίπαλό του, στον οποίο έκανε μπρέικ για το 4-2. Ωστόσο ο Ισπανός μπροστά στον κίνδυνο να χάσει και το δεύτερο σετ πιο εύκολα απ' το πρώτο, απάντησε άμεσα με μπρέικ μειώνοντας σε 4-3 προτού ισοφαρίσει σε 4-4. Οι δυο παίκτες ισορρόπησαν την κατάσταση στο σερβίς τους κι οδήγησαν το σετ στο 6-6 και στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα ήταν εξαιρετικός και κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Τσιτσιπά με 7-1 παίρνοντας το σετ έπειτα από μια ώρα.

To τρίτο σετ ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τους δυο παίκτες να βελτιώνουν αισθητά το σερβίς τους και να κυριαρχούν στο χέρι τους μέχρι και το 3-3. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς βρήκε το μπρέικ για το 4-3, κράτησε το σερβίς του για το 5-3 και έκλεισε το σετ στο 6-4 και το ματς στο 2-1.

Διαβάστε ακόμη

Ο στόχος της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας και τα πυρά στην αντιπολίτευση

Νέο κύμα βομβαρδισμών για 6η ημέρα στο Ιράν: Οι ΗΠΑ χτύπησαν δυο γέφυρες και ένα αεροδρόμιο

«Βράζουν» έως και στους 38 βαθμούς Κελσίου τα ελληνικά σπίτια - Τι αποκαλύπτει έρευνα της Greenpeace

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού - Η επιθυμία της οικογένειας και η παράκληση στον Νικήτα Κακλαμάνη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Στέφανος Τσιτσιπάς
  • Τένις
  • ATP Ρότερνταμ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr