• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Καρυστιανού: Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω; «Δεν θέλω ου!» (Ep15)Ιράν: «Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο» - Άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος του Σήμερα η υποδοχή της φρεγάτας Belharra «Κίμων» - «Σύμβολο μιας νέας εποχής για το Πολεμικό Ναυτικό»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   20.11.2022 16:54
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten
Ενότητες στο άρθρο: 📌 H τελική κατάταξη των οδηγών📌 Η τελική κατάταξη των κατασκευαστών

Formula 1: Θρίαμβος Φερστάπεν και ιστορική 15η νίκη - Τέλος εποχής για τον θρυλικό Φέτελ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο  
AP Photo
AP Photo

Ο Μαξ Φερστάπεν ολοκλήρωσε πανηγυρικά μια φανταστική χρονιά για τον ίδιο και τη Red Bull κατακτώντας τη νίκη στον τελευταίο αγώνα για το 2022 που έγινε στο Άμπου Ντάμπι. Ήταν κυρίαρχος στην πίστα απ' την αρχή μέχρι και το τέλος πανηγυρίζοντας τη 15η νίκη του στη σεζόν, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1.

Αν πάντως θα θυμόμαστε για κάτι αυτό το γκραν πρι είναι αναμφισβήτητα διότι ήταν το τελευταίο στη μεγάλη καριέρα του Σεμπάστιαν Φέτελ. Έπειτα από 300 αγώνες, 122 πόντιουμ, 53 νίκες και φυσικά τέσσερα σερί παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Γερμανός πιλότος αποχωρεί απ' τη Formula 1. Και μάλιστα κατάφερε να πάρει κι έναν βαθμό καθώς τερμάτισε στη δέκατη θέση.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, όλο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη για τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, εκεί όπου ο Σαρλ Λεκλέρκ και η Ferrari χαμογέλασαν, έστω και στο φινάλε, πετυχαίνοντας μια στρατηγική νίκη επί της Red Bull καθώς ο Σέρχιο Πέρες έμεινε στην τρίτη θέση, τόσο του αγώνα όσο και της γενικής βαθμολογίας.

Αναλυτικά η βαθμολογούμενη 10άδα έχει ως εξής: Φερστάπεν, Λεκλέρκ, Πέρες, Σάινθ, Ράσελ, Νόρις, Οκόν, Στρολ, Ρικιάρντο, Φέτελ.

H τελική κατάταξη των οδηγών

Η τελική κατάταξη των κατασκευαστών

Διαβάστε ακόμη

Η ικανοποίηση στο Μαξίμου από την δραστηριότητα της Καρυστιανού, οι γαλάζιοι και οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές και το εντυπωσιακό σόου με την άφιξη του «Κίμωνα»

Πώς διαβάζει τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα η κυβέρνηση και οι συναντήσεις που δρομολογούνται

Τι θα κάνει ο Τραμπ με το Ιράν; Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα

Η νέα κρίση και ο ορατός κίνδυνος λουκέτων σε πρακτορεία της ΕΛΤΑ Courier σε όλη την Ελλάδα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ferrari
  • GP Αμπού Ντάμπι
  • Σαρλ Λεκλέρκ
  • Σέρχιο Πέρες
  • Σεμπάστιαν Φέτελ
  • Μαξ Φερστάπεν
  • Formula 1
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr