Σοφία Φλόερς: Μετά τον εφιάλτη, έπιασε πάλι τιμόνι στη Μόντσα και ονειρεύεται F1
Η 18χρονη οδηγός της F3 που είχε... άγιο στο τρομερό ατύχημα του Μακάο έκανε την πρώτη της δοκιμή στη Μόντσα 105 μέρες μετά τον εφιάλτη που έζησε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η οδηγός της Φόρμουλα 3 Σοφία Φλόερς που σώθηκε από θαύμα στο σοκαριστικό ατύχημα στο Γκραντ Πρι του Μακάο τον περασμένο Νοέμβριο επέστρεψε στην ενεργό δράση και για πρώτη φορά μπήκε σε αγωνιστικό κόκπιτ αυτοκινήτου της Van Amersfoort.
Τα δοκιμαστικά της έγιναν κάτω άκρα μυστικότητα στην πίστα της Μόντσα στην Ιταλία. Η Σοφία Φλόερς μετά από 105 δύσκολες ημέρες έπιασε και πάλι τιμόνι δικαιώνοντας όσοι πιστεύουν πως είναι μία ξεχωριστή πιλότος και η πρώτη που μπορεί να κάνει καριέρα ακόμα και στην F1.
Η επιστροφή της είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και πολύ πιο σύντομη από τις αρχικές εκτιμήσεις με δεδομένη τη ζημιά που που υπήρχε στον αυχένα και στην σπονδυλική στήλη ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς από καθαρό θαύμα δεν έπαθε ανεπανόρθωτο τραυματισμό.
Το ατύχημα συνέβη όταν η Σοφία Φλόερς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της μετά από επαφή της ρόδας του οχήματος της με το αυτοκίνητο του Ιάπωνα Σο Τσουμπόι. Η ταχύτητα που ανέπτυξε το αυτοκίνητο της στον αέρα υπολογίστηκε στα 276 χιλιόμετρα/ώρα.

«Μου λείψατε όλοι σας»
Μετά από ανεξέλεγκτη πορεία χτύπησε με δύναμη στη βάση δημοσιογραφικής εξέδρας και από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε θανάσιμα κάποιος δημοσιογράφος ή τεχνικός της τηλεόρασης.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνόμωνες η σωτηρία της Φλόερς οφείλεται στο τόξο ασφαλείας πάνω από τη θέση του οδηγού το οποίο και απορρόφησε τη δύναμη της σύγκρουσης του αυτοκινήτου.
«Πέρασαν βασανιστικά 105 μέρες. Μου λείψατε πολύ όλοι σας. Είμαι και πάλι εδώ. Είμαστε πάλι ομάδα», έγραψε στο instagram η Σοφία Φλόερς κλείνοντας με «happy and» την τρομακτική περιπέτεια της.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



