• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα«Χειρόφρενο» εν μέσω γιορτών; Κλιμάκωση από τους οδηγούς φορτηγών - Τα αιτήματα και η τελική προειδοποίησηΠαραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίαςΔότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   29.01.2024 18:16
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι ημερομηνίες ορόσημα

Οπαδική βία: Το χρονοδιάγραμμα για τα μέτρα - Από 6 Μαρτίου κάμερες στα γήπεδα και από 9 Απριλίου η ταυτοποίηση κατόχου εισιτηρίου μέσω κινητού

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες ορόσημα από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Γήπεδα (INTIME)
Γήπεδα (INTIME)

Το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή, με τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με όσα έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός, στις 12 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα, στις 6 Μαρτίου αρχίζει η λειτουργία των καμερών και στις 9 Απριλίου η ταυτοποίηση κατόχου εισιτήριου.

Βρούτσης (INITIME)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 29.01.2024 17:49
ΑΕΚ: Η συγκινητική ανάρτηση του Πισάρο για τη θεία του που δολοφονήθηκε: «Θα μου λείψεις πολύ, αναπαύσου εν ειρήνη»

Οι ημερομηνίες ορόσημα 

Ο κ. Βρούτσης, κατά τη σημερινή 4η και τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με τη β’ ανάγνωση του σ/ν, υπογράμμισε τα εξής:

* Από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις που αφορούν στην αναδιαμόρφωση των αρμοδιοτήτων και του πλαισίου λειτουργίας της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), καθιστώντας την πιο ευέλικτη, λειτουργική και αποτελεσματική.

* Από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις των διοικητικών μέτρων και ποινών που θα επιβάλλονται από τη ΔΕΑΒ με χρονική αμεσότητα και κατά δέσμια αρμοδιότητα, όταν πρόκειται για τις συχνότερα απαντώμενες συμπεριφορές οπαδικής βίας όπως (ενδεικτικά) ρίψεις εύφλεκτων και γενικότερα επικίνδυνων αντικειμένων εντός των αγωνιστικών χώρων, είσοδο θεατών σε αυτούς, ανάρτηση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό κλπ.

* Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το νέο πλαίσιο ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων (υπερσύγχρονες κάμερες παντού, με συνεχή έλεγχό τους από την ΕΛ.ΑΣ) και καμία ΑΑΕ, που αγωνίζεται στη Super League και στην Basket League, δεν θα αγωνίζεται με θεατές στις εγχώριες διοργανώσεις εάν δεν έχει εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας της αθλητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ως έδρα της.

* Από την Τρίτη 9 Απριλίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της Super League, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες και το ΕΜΕπ (ταυτοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου και είσοδος στο γήπεδο μέσω αυτού), σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Και όπως τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, εν όψει της εισαγωγής του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση μεθαύριο Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου «οι παραπάνω διατάξεις και οι άλλες (π.χ., λειτουργία Λεσχών Φιλάθλων με μόνο μία ανά έμβλημα ομάδας, ρήτρα παραβατικότητας με απομείωση ποσοστού από τη χρηματοδότηση μέσω Στοιχήματος κ.ά.) μαζί με την προβλεπόμενη δευτερογενής νομοθεσία έρχονται να συμπληρώσουν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, εξασφαλίζοντας την απαρέγκλιτη και ακέραιη εφαρμογή του, με ρητές και συγκεκριμένες προβλέψεις.

Διατάξεις που απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και στοχεύουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων χουλιγκανισμού.

Πρόκειται για νομοθετική παρέμβαση που -για πρώτη φορά- περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια διαδικασίες κυρώσεις και ποινές χωρίς κενά και κυρίως με οριζόντια απαίτηση προς όλους τους εμπλεκόμενους, ορίζοντας την επιβολή ποινών με δέσμια αρμοδιότητα, προκειμένου να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της «οπαδικής βίας».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα

Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας

Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί

Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • εισιτήρια
  • ειδήσεις
  • κάμερες
  • γήπεδα
  • ειδήσεις τώρα
  • οπαδική βία
  • Γιάννης Βρούτσης
  • γήπεδο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr