• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας«Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα μπλόκα»: Προκλητικές δηλώσεις Σιμόπουλου για τους αγρότεςΗ απόφαση για κλείσιμο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης διχάζει τους αγρότες - Τι λένε στο ethnos.grΦιλιππίδης: «Είμαι έξι μήνες άστεγος και έχω καταστραφεί οικονομικά» Τι λέει για το πόρισμα της Πυροσβεστικής
δημοφιλές τώρα: Καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Πρόστιμο για ρευματοκλοπή σε σπίτι που ζούσε το 2018 - «Κόντεψα να πάθω...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   01.12.2024 21:00 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αποτελέσματα - Σκόρερ📌 Βαθμολογία (σε 13 αγώνες)

Premier League: Θρίαμβος της Λίβερπουλ επί της Σίτι - Η χειρονομία του Γκουαρδιόλα που ξεσήκωσε το Άνφιλντ!

Η Λίβερπουλ στο +11 απ' τη Σίτι

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Θρίαμβος της Λίβερπουλ (AP)
Θρίαμβος της Λίβερπουλ (AP)

Η Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ έκανε πάρτι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ, επικράτησε άνετα με 2-0 και νωρίς στη σεζόν ξέφυγε με εννέα βαθμούς απ' την Άρσεναλ και την Τσέλσι και με 11 απ' την μόνιμη πρωταθλήτρια Αγγλίας την τελευταία τετραετία Σίτι, όπως επίσης και την Μπράιτον. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν καταπληκτικός έχοντας στο ενεργητικό του ένα γκολ και μια ασίστ στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Premier League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 01.12.2024 19:51 
Σοκ στο Φιορεντίνα - Ίντερ: Κατέρρευσε παίχτης στον αγωνιστικό χώρο -Διακοπή στην αναμέτρηση

Οι Ρεντς ήταν κυριαρχικοί απ' την αρχή ως το τέλος, επιτρέποντας ελάχιστα πράγματα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία μετράει πλέον επτά σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις (μία ισοπαλία και έξι ήττες) διανύοντας τη χειρότερη περίοδό της επί των ημερών του Καταλανού κόουτς.

Μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 12' με τον Χάκπο, ο οποίος σημείωσε το πιο... εύκολο γκολ της καριέρας του, καθώς ο Σαλάχ πέρασε την μπάλα απ' το... μάτι της βελόνας και τον έβγαλε μόνο του με το τέρμα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πολίτες προσπάθησαν να γίνουν λίγο πιο απειλητικοί, όμως η Λίβερπουλ ήταν δύο... ταχύτητες πιο πάνω στο παιχνίδι. Στο 77' ο Ντίας έφυγε σε τε-α-τετ με τον Ορτέγα, ο οποίος τον γκρέμισε κι ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Σαλάχ δεν αστόχησε και η ομάδα του Άρνε Σλοτ «σφράγισε» μια τεράστια νίκη που της δίνει πια μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο στην Premier League.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος βρίσκεται σε πρωτοφανή θέση καθώς ποτέ κατά το παρελθόν ομάδα του δεν έχει βρεθεί σε παρόμοια φάση, άκουσε την... καζούρα των οπαδών της Λίβερπουλ οι οποίοι τραγουδούσαν ότι θα απολυθεί αύριο το πρωί.

https://twitter.com/viaplaysportpl/status/1863279539935195558

Κι εκείνος για να απαντήσει ύψωσε έξι δάχτυλα για να θυμίσει τους έξι τίτλους που έχει κατακτήσει στην Premier League, έχοντας ως βασική αντίπαλο τα τελευταία χρόνια τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

https://twitter.com/tekkersfoot/status/1863282009923080327

Προηγουμένως, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερή της εφετινή εμφάνιση σε όλες τις διοργανώσεις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέτριψε την Έβερτον με 4-0 και συνεχίζει την ανοδική πορεία της μετά την έλευση του Ρουμπέν Αμορίμ στον πάγκο της, ο οποίος αρχιζει να «ζωντανεύει» τους Κόκκινους Διαβόλους. Ράσφορντ και Ζίρκζι πέτυχαν απο δύο γκολ (από ένα σε κάθε ημίχρονο) και μετέτρεψαν σε... περίπατο τον αγώνα με τους Εφοπλιστές.

Την ίδια ώρα η Τσέλσι έστησε το δικό της... πάρτι απέναντι στην Άστον Βίλα την οποία νίκησε 3-0 με... συνοπτικές διαδικασίες. Τα γκολ των Τζάκσον (7') και Φερνάντες (36') «τελείωσαν» ουσιαστικά το ματς από το πρώτο ημίχρονο, ενώ η «ζωγραφιά» του Κόουλ Πάλμερ στο 83' (πλασέ με το αριστερό στο «παραθυράκι») σφράγισε την άνετη επικράτηση για τους «μπλε».

Άλλη μία απώλεια βαθμών για την Τότεναμ η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Φούλαμ κι έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια». Το γκολ του Τζόνσον στο 54' έδωσε προβάδισμα στους «σπερς», όμως ο Κέρνεϊ στο 67' έφερε το ματς στα ίσα, ενώ 16 λεπτά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για πολύ σκληρό μαρκάρισμα.

Αποτελέσματα - Σκόρερ

  • Μπράιτον-Σαουθάμπτον 1-1 (29΄ Μιτόμα - 59΄ Ντάουνς)
  • Μπρέντφορντ-Λέστερ 4-1 (25΄ Βισά, 29΄, 45΄+8, 59΄ Σάντε - 21΄ Μπουονανότε)
  • Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 1-1 (90΄+4 Μουνιόθ - 53΄ αυτογκόλ Γκουέχι)
  • Νότιγχαμ Φόρεστ-Ίπσουιτς 1-0 (50΄ πεν. Γουντ)
  • Γουλβς-Μπόρνμουθ 2-4 (5΄, 69΄ Λάρσεν - 3΄ πεν., 18΄ πεν., 74΄ πεν. Κλάιφερτ, 8΄ Κέρκεζ)
  • Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 2-5 (38΄ Μπισάκα, 40΄ Έμερσον - 10΄ Γκάμπριελ, 27΄ Τροσάρ, 34΄ πεν. Όντεγκαρντ, 36΄ Χάβερτς, 45΄+5 πεν. Σάκα)
  • Τσέλσι-Άστον Βίλα 3-0 (7΄ Τζάκσον, 36΄ Φερνάντες, 83΄ Πάλμερ)
  • Μάντσεστερ Γ.-Έβερτον 4-0 (34΄, 46΄ Ράσφορντ, 41΄, 64΄ Ζίρκζι)
  • Τότεναμ-Φούλαμ 1-1 (54΄ Τζόνσον - 67΄ Κέρνεϊ)
  • Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (12΄ Χάκπο, 78΄ πέν. Σαλάχ)

Βαθμολογία (σε 13 αγώνες)

  1. Λίβερπουλ 34
  2. Άρσεναλ 25
  3. Τσέλσι 25
  4. Μπράιτον 23
  5. Μάντσεστερ Σίτι 23
  6. Νότιγχαμ Φόρεστ 22
  7. Τότεναμ 20
  8. Μπρέντφορντ 20
  9. Μάντσεστερ Γιουν. 19
  10. Φούλαμ 19
  11. Νιούκαστλ 19
  12. Άστον Βίλα 19
  13. Μπόρνμουθ 18
  14. Γουέστ Χαμ 15
  15. Έβερτον 11
  16. Λέστερ 10
  17. Γουλβς 9
  18. Ίπσουιτς 9
  19. Κρίσταλ Πάλας 9
  20. Σαουθάμπτον 5
Διαβάστε ακόμη

Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία

Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Πεπ Γκουαρδιόλα
  • Λίβερπουλ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr