• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τουςΧάος στους δρόμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron - Ο χάρτηςΚακοκαιρία Byron: Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο - Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους - ποτάμιαΈγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο - Ποτάμια οι δρόμοι
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   13.02.2025 07:42 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το προσωνύμιο «πουλί»📌 Το πάθος για τη ζωγραφική

Τάκης Οικονομόπουλος: Σήμερα το τελευταίο αντίο - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Η σπουδαία καριέρα, το Γουέμπλεϊ και το παρατσούκλι «πουλί»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Τάκης Οικονομόπουλος (EUROKINISSI)
Ο Τάκης Οικονομόπουλος (EUROKINISSI)

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θρηνούν απ’ το βράδυ της Δευτέρας (10/2) την απώλεια ενός ακόμη σπουδαίου παλαίμαχου άσου, καθώς «έφυγε» απ’ τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τάκης Οικονομόπουλος, εννέα μέρες μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το μεσημέρι της 1ης Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 11.02.2025 14:20
Κεντζιόρα: «Επέλεξαν τυχαία 5 παίκτες του ΠΑΟΚ για να τους τιμωρήσουν - Κανείς δεν χτύπησε κανέναν!»

H κηδεία του Τάκη Οικονομόπουλου, του μεγαλύτερου τερματοφύλακα στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα γίνει την Πέμπτη στις 12:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά. Απο τις 10 το πρωί η σωρός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η σπουδαία καριέρα, το Γουέμπλεϊ και το παρατσούκλι «πουλί»

Ο Τάκης Οικονομόπουλος νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό με εγκεφαλική αιμορραγία από την 1η Φεβρουαρίου, αφού υπέστη εγκεφαλικό μια βδομάδα μετά τον θάνατο του Μίμη Δομάζου, στην κηδεία του οποίου είχε πάει υποβασταζόμενος.

Ο Οικονομόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕ Καλλιθέας και σε ηλικία 16 ετών πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα Αθηνών, με αντίτιμο 5.000 δραχμές, μετά από προτροπή του Αριστείδη Καμάρα. Το 1962 πήγε στην Προοδευτική και το 1963 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, αφού συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό. Φόρεσε την πράσινη φανέλα για 13 συναπτά έτη και ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του τριφυλλιού.

Μάλιστα, το 1965 πραγματοποίησε ένα σπουδαίο ρεκόρ, αφού διατήρησε ανέπαφη την εστία του για 1.088 λεπτά, από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 27 Μαΐου. Ασφαλώς, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα το 1964, αλλά και του συνόλου που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ και του Διηπειρωτικού το 1971.

Το 1976 μετακόμισε στην Πάτρα για λογαριασμό της Παναχαϊκής, ενώ το 1977 επέστρεψε στον Απόλλωνα Αθηνών. Παράλληλα ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα, πραγματοποιώντας ντεμπούτο στις 3 Οκτωβρίου 1965 στο παιχνίδι με τη Σοβιετική Ένωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1966. Συνολικά, φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο 25 φορές.

Μετά την απόφασή του να κρεμάσει τα γάντια του ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό. Παρέμεινε σε αυτή τη θέση από το 1979 μέχρι το 2006, ενώ για ένα μικρό διάστημα είχε αναλάβει και πρώτος προπονητής της ομάδας. Επιπλέον, υπηρέτησε το τριφύλλι και από διοικητικό πόστο, αφού το 2017 ανέλαβε πρόεδρο του Ερασιτέχνη, ως επικεφαλής της διοίκησης Πρωτοδικείου.

Το προσωνύμιο «πουλί»

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Τάκης Οικονομόπουλος ήταν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, με πολλούς να τον συγκρίνουν ακόμα και με τον θρυλικό Λεβ Γιασίν.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι το παρατσούκλι «πουλί» του το είχε δώσει ο Μίμης Δομάζος. «Σε ένα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ, μείναμε με οκτώ παίκτες απέναντι σε έντεκα. Είχε φτάσει να γίνεται βομβαρδισμός στο τέρμα μας και είχα κατεβάσει ρολά. Στο τέλος του ματς ο Δομάζος μου λέει “ρε πουλί ήσουν, πουλί!”. Το άκουσα ένας δημοσιογράφος, το έγραψε και έμεινε από τότε», είχε τονίσει στο «ΦΩΣ».

Το πάθος για τη ζωγραφική

Πέρα από το ποδόσφαιρο, ο Τάκης Οικονομόπουλος είχε μεγάλο πάθος για τη ζωγραφική. Ο ίδιος αγαπούσε πολύ την εν λόγω τέχνη, προσπαθώντας να αποτυπώσει στιγμές από την καθημερινότητά του, αλλά και από τοπία, καθώς επίσης και από τα βιώματα της αθλητικής ζωής του.

Είναι ενδεικτικό ότι συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις, λαμβάνοντας μάλιστα και βραβεία στην Biennale της Βαρκελώνης, ενώ αρκετοί πίνακές του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της

Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους

Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες

Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • τερματοφύλακας
  • Παναθηναϊκός
  • ειδήσεις τώρα
  • ειδήσεις
  • θάνατος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr