• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ξεκινούν οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για 100 θέσεις απασχόλησης σε πυρόπληκτους δήμους της Αττικής Τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η νεκρώσιμος ακολουθία του Νίκου ΓαλανούΠροφυλακίστηκε η 32χρονη για την κακοποίηση των δυο παιδιών της στη Λάρισα
δημοφιλές τώρα: Μαδρίτη: Νεκρός από πυρά Ουκρανός πρώην πολιτικός
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   18.04.2025 10:21
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η παρουσία στη League Phase📌 Οι πιθανοί αντίπαλοι📌 Τα οικονομικά οφέλη📌 Το χρυσάφι της League Phase του Champions League

Έκλεισε θέση για τη League Phase του Champions League ο Ολυμπιακός - Οι πιθανοί αντίπαλοι και τα τεράστια οικονομικά οφέλη

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει ήδη τα πλάνα του για τη League Phase του Champions League

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Intime
Intime

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στη League Phase του επόμενου Champions League. Η Μπόντο Γκλιμτ δεν κατάφερε να νικήσει τη Λάτσιο στην Ιταλία, και πλέον απομένει μόνο ένα εξαιρετικά απίθανο σενάριο για να μην εξασφαλίσουν οι Πειραιώτες το «χρυσό» εισιτήριο για τα... αστέρια.

Οι Ερυθρόλευκοι μπορούν ήδη να κάνουν τα πλάνα τους για τις οχτώ «μάχες» που θα δώσουν στη League Phase δίχως το άγχος και την πίεση των καλοκαιρινών προκριματικών.

Ουσιαστικά μόνο ένα σενάριο αφήνει εκτός League Phase τον Ολυμπιακό: Να κατακτήσει η Ρέιντζερς το πρωτάθλημα Σκωτίας, καλύπτοντας διαφορά 15 βαθμών από τη Σέλτικ σε μόλις πέντε αγωνιστικές. Και όχι μόνο αυτό – θα πρέπει επίσης να καλύψει και ένα τεράστιο goal average, της τάξης των 42 (!) γκολ. Γίνεται αντιληπτό πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ως εκ τούτου στις 26 Απριλίου -όταν δηλαδή η Σέλτικ θα φιλοξενείται από τη Νταντί και η Ρέιντζερς από τη Σεντ Μίρεν- θα επισημοποιηθεί και μαθηματικά η παρουσία του Ολυμπιακού στα «αστέρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 18.04.2025 00:58
Europa League: Aδιανόητη ανατροπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Πρόκριση στα πέναλτι και για την επτάψυχη Μπόντο Γκλιμτ
Αθλητισμός | 18.04.2025 00:49
Conference League: Η Τσέλσι τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά με ήττα - Πέρασε και η Τζουργκάρντεν!

Η παρουσία στη League Phase

Ο Ολυμπιακός θα είναι μία από τις 36 ομάδες της League Phase, που θα δώσουν από οκτώ αγώνες (τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός). Οι σύλλογοι χωρίζονται σε τέσσερα pots δυναμικότητας, και κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους από κάθε pot – έναν εντός και έναν εκτός έδρας. Στο τέλος, οι οκτώ πρώτοι προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ οι ομάδες από την 9η έως τη 24η θέση δίνουν διπλά play-offs στην ενδιάμεση φάση για να συμπληρωθεί το παζλ των νοκ-άουτ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν έχουν οριστικοποιηθεί αλλά υπάρχει μία πρώτη εκτίμηση. Ήδη έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ, η Μπάγερν, η Λεβερκούζεν και η Παρί Σεν Ζερμέν. Ακολουθούν με  σχεδόν βέβαιη παρουσία και οι Ίντερ, Νάπολι, Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ Νιούκαστλ, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι «παίζουν» δυνατά για να βρεθούν εκεί μέσω των εθνικών τους πρωταθλημάτων.

Μία θέση θα διεκδικήσουν επίσης οι πρωταθλήτριες Πορτογαλίας, Τουρκίας, Τσεχίας και Βελγίου, όπου ομάδες όπως η Σπόρτινγκ, η Φενέρ, η Σλάβια Πράγας και η Μπριζ δίνουν μάχη μέχρι τέλους.

  • Μαθηματικά εξασφαλισμένοι: Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης
  • Σχεδόν βέβαιοι: Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ, Νάπολι, Άγιαξ
  • Με πιθανότητες πρόκρισης: Μάντσεστερ Σίτι, Νιούκαστλ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αταλάντα, Γιουβέντους, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μονακό, Αϊντχόφεν
  • Ένας νικητής από κάθε πρωτάθλημα: Σπόρτινγκ Λισαβόνας ή Μπενφίκα, Γαλατάσαραϊ ή Φενέρμπαχτσε, Σλάβια Πράγας ή Βικτόρια Πλζεν, Γκενκ ή Μπριζ.

Τα οικονομικά οφέλη

Η παρουσία στη League Phase συνοδεύεται και από «χρυσό» εισιτήριο στο ταμείο. Μόνο για τη συμμετοχή, ο Ολυμπιακός θα λάβει τουλάχιστον 18,6 εκατομμύρια ευρώ – ποσό που πολλαπλασιάζεται από market pool, τηλεοπτικά, χορηγούς και βαθμολογικά bonus. Για παράδειγμα, κάθε νίκη αποφέρει 2,1 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι ακόμα και η τελευταία ομάδα της League Phase κατά την τρέχουσα σεζόν, πήρε πάνω από 21 εκατ. ευρώ συνολικά!

Με δεδομένο πως ήδη από το Europa League οι Πειραιώτες συγκέντρωσαν πάνω από 11,5 εκατομμύρια ευρώ φτάνοντας στους «16», είναι ξεκάθαρο πως η είσοδος στο Champions League δίνει τεράστια οικονομική ώθηση στον σύλλογο και κατ' επέκταση στην ομάδα που αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της μεγάλης πρόκλησης.

Το χρυσάφι της League Phase του Champions League

  • Συμμετοχή στη League Phase: 18.620.000
  • Πριμ Κατάταξης 275.000 ? θέση (από 36 προς 1)
  • Νίκη στη League Phase 2.100.000
  • Ισοπαλία στη League Phase 700.000
  • Πριμ θέσης 1-8 2.000.000
  • Πριμ θέσης 9-16 1.000.000
  • Πρόκριση στα Play Off (θέσεις 9-24) 1.000.000
  • Πρόκριση στους «16» 11.000.000
  • Πρόκριση στα προημιτελικά 12.500.000
  • Πρόκριση στα ημιτελικά 15.000.000
  • Φιναλίστ 18.500.000
  • Κατάκτηση Τροπαίου 6.500.000
Διαβάστε ακόμη

Η προστατευτική μεταχείριση του Μαξίμου στον Καραμανλή, η επιστολή του Μαυρίκη στον Αρεοπαγίτη και η εκδήλωση του Τσίπρα

Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» του Τραμπ – Γιατί η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ μπαίνει στο «στόχο» Ρωσίας και Κίνας

Κατακραυγή για τη Γάζα: Ο Νετανιάχου κλιμακώνει τις επιθέσεις και αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις στο Κατάρ – Έτοιμη για κυρώσεις η ΕΕ

Κακοποίηση παιδιών στη Λάρισα: Παραδόθηκε ο σύντροφος της μητέρας - Στο στόχαστρο των αρχών τρία πρόσωπα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ολυμπιακός
  • Champions League
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr