Λευτέρης Πετρούνιας: «Είμαι καλύτερα από ποτέ» - Η συγκινητική και ιδιαίτερη απονομή
Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μαζί με τον Τούρκο Αντέμ Ασίλ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγύρισε το όγδοο χρυσό της καριέρας του σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεν έκρυψε την περηφάνια του. Ο 34χρονος Έλληνας σπεσιαλίστας των κρίκων, ο οποίος μοιράστηκε την κορυφή μαζί με τον Τούρκο, Αντέμ Ασίλ, έγραψε ιστορία.
Δεν έκρυψε πάντως την αγωνία που είχε μέχρι να οριστικοποιηθεί η πρωτιά. «Κοψοχολιάστηκα», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως θεώρησε ότι η ατέλεια (ένα παραπάνω βήμα) στην έξοδο θα του στερούσε το μετάλλιο. Παρ' όλα αυτά, η συνολική του εμφάνιση ήταν εξαιρετική και του χάρισε το χρυσό, έστω και με ισοβαθμία.
«Είχα ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν και τώρα είναι το εντελώς ανάποδο. Δεν άντεχα την καινούργια και δύσκολη έξοδο και σε δύο αγώνες έβαλα τα χέρια μπροστά. Τώρα, παραλίγο να πέσω πίσω, γιατί έχω φορμαριστεί πάρα πολύ καλά και πρέπει να το σταθεροποιήσω. Κοψοχολιάστηκα λίγο, αλλά μάλλον και οι υπόλοιποι πέντε μετά από μένα κοψοχολιάστηκαν, γιατί έκαναν τα ίδια λάθη», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων.
«Η αλήθεια είναι ότι περίμενα λίγο παραπάνω στη βαθμολογία, αλλά μόλις έκανα το βήμα θεώρησα ότι θα είμαι εκτός μεταλλίων, γιατί το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ, οι αθλητές, που έχω απέναντί μου, είναι όλοι θρύλοι στα δικά μου μάτια», εξομολογήθηκε. «Στην αρχή θεώρησα ότι έχασα και μετά κέρδισα», πρόσθεσε. «Είμαι καλύτερα από ποτέ, δεν ήμουν καθόλου στρεσαρισμένος. Ένιωσα πάρα πολύ καλά και παραλίγο να πέσω πίσω από το πολύ καλά» τόνισε.
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού -όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο- είχε δηλώσει πως θέλει να κάνει ένα διάλειμμα. Τελικά, έπειτα από δύο εβδομάδες επέστρεψε στις προπονήσεις, για δύο λόγους, εξήγησε. «Βλέπω το φως στο τούνελ. Είναι ορατό. Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό και θέλω να το απολαύσω», δήλωσε αναφερόμενος στη στιγμή που θα αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση. «Αντλώ δύναμη από τα παιδιά μου και όλα τα παιδιά που θέλουν να κάνουν αθλητισμό. Προσπαθώ να συνεχίσω να φέρνω καλά αποτελέσματα, για να ακούγεται ο αθλητισμός. Υπόσχομαι και άλλα, ακόμα περισσότερα», κατέληξε.
H ώρα της απονομής
Ιδιαίτερη ήταν η ώρα της απονομής καθώς ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου μαζί με τον Τούρκο συναθλητή του Αντέμ Ασίλ. Ήταν μία ωραία εικόνα με έναν Έλληνα και έναν Τούρκο αθλητή δίπλα-δίπλα στην κορυφή, τις σημαίες των δύο χωρών να κυματίζουν ψηλά και τους εθνικούς ύμνους να ακούγονται διαδοχικά από τα μεγάφωνα...
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




