• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Στο κόκκινο» ο Κηφισός και καθυστερήσεις 30 λεπτά στην Αττική Οδό - Πού εντοπίζεται κίνησηΦονικές πλημμύρες στην Ινδονησία: Κοντά στους 1.000 οι νεκροί - Πάνω από 270 αγνοούμενοιΣτο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤΟι αγρότες δεν κάνουν πίσω: Εβδομάδα εξελίξεων - Σχεδιάζουν να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   03.06.2025 19:23 
Newsroom
Newsroom

Βρούτσης για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: Η τιμωρία τους είναι η διακοπή του πρωταθλήματος

Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού σχετικά με τους τελικούς των πλέι οφ της Basket League

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Γιάννης Βρούτσης (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Γιάννης Βρούτσης (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Σε οριακό σημείο είναι οι τελικοί των πλέι οφ της Basket League, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη να διακόψει τη διαδικασία αν δεν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ο Γιάννης Βρούτσης έχει καλέσει τους ισχυρούς άνδρες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Υπουργείο Παιδείας, με τη διορία να λήγει στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (4/6). Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού τόνισε πως «οι δημόσιες δηλώσεις αλλάζουν, όπως έγινε με τον κ. Γιαννακόπουλο, ελπίζουμε να γίνει και με τον Ολυμπιακό», ενώ εξήγησε ότι όποια ομάδα δεν πάει στη συνάντηση δεν θα τιμωρηθεί, αλλά το πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 26.07.2024 06:55
Βρούτσης: Τελεσίγραφο σε ΠΑΕ, ΚΑΕ για λέσχες φιλάθλων, «καρφί» στην ΕΠΟ και νέα δεδομένα με εισιτήρια μέσω gov

«Δεν αξίζει στο ελληνικό μπάσκετ αυτή η εικόνα που μας διασύρει. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακό, δυο ομάδες με τεράστια απήχηση. Η Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2024 άλλαξε σελίδα, όσον αφορά την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας. Έχουμε φέρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα στις εξέδρες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Και την ίδια στιγμή υπάρχει τοξικότητα στους παράγοντες των δυο ομάδων. Μπήκαν παντού κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αυτό που έγινε προχθές δεν έχει σχέση με τη βία των φιλάθλων. Έγινε μεταξύ ανθρώπων του μπάσκετ. Ελλοχεύει τοξικότητα και θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε ως πολιτεία», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Για τη συνάντηση των «αιωνίων»: «Μέχρι στιγμής έχω δει μόνο δημόσιες δηλώσεις, ο οποίες όμως αλλάζουν. Δέχθηκα επικοινωνία από το γραφείο του κυρίου Γιαννακόπουλου πως θα είναι παρών ο κύριος Γιαννακόπουλος. Είναι θετικό αυτό. Εύχομαι το ίδιο να γίνει και από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Θα είναι κρίμα να μην γίνει αυτό και να στείλουμε μήνυμα ενότητας».

Για τα υβριστικά συνθήματα: «Να προσθέσω μόνο ότι αυτό που έγινε στο ποδόσφαιρο έγινε και στο μπάσκετ, οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Είχαμε τώρα σύγκρουση μέσα στο τερέν μεταξύ ανθρώπων που ηγούνται του μπάσκετ και δημιουργεί περισσότερη τοξικότητα. Χθες υπέγραψα την απόφαση αναβολής του αυριανού αγώνα. Η κυβέρνηση έχει καλέσει τους προέδρους να έρθουν στη συνάντηση μεταξύ και των δύο πλευρών. Δέχθηκα επικοινωνία από το γραφείο του κύριου Γιαννακόπουλου και φάνηκε η πρόθεση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η ασφάλεια είναι η ύψιστη προτεραιότητα. Θα βάλουμε τάξη».

Για το αν θα υπάρξει επίπτωση σε όποιον δεν παραστεί στη συνάντηση: «Όποια ομάδα δεν έρθει δεν θα υπάρχει επίπτωση εις βάρος της. Θα διακοπεί το πρωτάθλημα. Θα υπάρξει παρακμή του μπάσκετ και θα μείνει η ρετσινιά σε όσους δημιούργησαν αυτή την εικόνα στο ελληνικό μπάσκετ».

Για να μη ξαναζήσουμε ανάλογες στιγμές: «Αισθάνομαι πάρα πολύ άβολα. Έχουμε τη δυνατότητα και τη βούληση. Θα έρθει νόμος τέλος Ιουνίου. Είναι στον προθάλαμο το νομοθετικό συμπλήρωμα για πράξεις τοξικότητας».

Για την οικονομική ζημιά που θα υπάρξει: «Η πολιτεία έχει ως προτεραιότητα το θέμα της ασφάλειας. Κλείσαμε τα γήπεδα για δυο μήνες και είχαμε τα ίδια ερωτήματα, για την οικονομική ζημία που θα υπάρξει. Όμως δείξαμε ότι με αυτό τον τρόπο η σελίδα αλλάζει. Ο νόμος για την αθλητική βία είναι διαρκής. Είμαι υποχρεωμένος να παρακολουθώ τις εξελίξεις. Θα μιλήσουμε με νομοθετικές διαδικασίες το επόμενο διάστημα».

Διαβάστε ακόμη

Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων

Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ολυμπιακός
  • Γιάννης Βρούτσης
  • κυβέρνηση
  • Basket League
  • μπάσκετ
  • Παναθηναϊκός
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr