• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Οι Ιλλουμινάτι άλλαξαν το μωρό στο μαιευτήριο»: Ο εξωφρενικός ισχυρισμός από τους γονείς στην ΚυψέληΑσπίδα του Αχιλλέα: Εκνευρισμός στην Τουρκία για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ - «Είναι επικίνδυνη»Ψυχάρα η Εθνική μπάσκετ πήρε το θρίλερ με την Ισπανία στην παράταση και ελπίζει!Σάλος στη Θεσσαλονίκη με πολυτελές ΙΧ να «γκαζώνει» πάνω στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας
δημοφιλές τώρα: Δίδυμοι Πύργοι, 25 χρόνια μετά: Εκτόξευση σχεδόν 1.700% στους καρκίνους που συνδέονται με την 11η...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   14.12.2019 00:16
ΕΘΝΟΣ Sport

Euroleague: «Λύγισε» στη Βαρκελώνη από την Μπάρτσα ο μαχητικός Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» πάλεψαν σε μια καυτή έδρα, ήταν ανταγωνιστικοί παρόλα αυτά ηττήθηκαν με 98-86

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Στην πρώτη του ήττα στην Euroleague μετά από 29 ημέρες υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό η Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα της Βαρκελώνης επικράτησε των «πράσινων», που προέρχονταν από τέσσερις σερί νίκες, με  98-86 παραμένοντας έτσι στα «υψηλά διαζώματα» της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε φιλότιμα σε μια δύσκολη έδρα όπως το Palau Blaugrana, απέναντι σε έναν εξαιρετικά ποιοτικό αντίπαλο, έβγαλε πείσμα και μαχητικότητα κι αν ήταν περισσότερο προσεκτικός κι αποτελεσματικός στην άμυνα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε ασυνεπής στον τομέα του ριμπάουντ. Ήταν χαρακτηριστικό πως το πρώτο 10άλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να κερδίζουν μόνο ένα!

Αμυντικά επίσης έκανε λάθη και επέστρεψε στους Μίροτιτς και Ντέιβις να απειλούν διαρκώς το καλάθι. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» έδειξαν να έχουν «φλόγα» και θέληση. Δεν τα παράτησαν , προσπάθησαν να χτυπήσουν την  Μπαρτσελόνα στις αδυναμίες της (με Καλάθη και Φριντέτ) ακολουθώντας την ομάδα της Βαρκελώνης στο σκορ.

Από το πρώτο ημίχρονο πάντως (55-47 με 17 πόντους του Μίροτιτς), έγινε σαφές πως εάν ήθελε ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει την νίκη θα έπρεπε να βελτιώσει τις επιδόσεις του κυρίως στην άμυνα.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό της και να καθαρίσει γρήγορα το ματς, προηγήθηκε με 60-52, με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά και να μειώνει σε 60-58. Κάπου εκεί έκανε ξανά την εμφάνιση της μια χαλάρωση στην άμυνα (ας όψεται η απουσία του Καλάθη από το παρκέ σε εκείνο το σημείο) που δεν συγχωρείται -ειδικά στη συγκεκριμένη έδρα- με τους Καταλανούς να ξεφεύγουν (71-63 στο 29').

Ο Ντεσόν Τόμας στο 35' ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο μειώνοντας για τον Παναθηναϊκό τη διαφορά (81-77), αυτή όμως ήταν και η τελευταία φορά που οι παίκτες του Ρικ Πτίνο έδειξαν ικανοί να απειλήσουν την Μπαρτσελόνα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο το Palau Blaugrana αποδείχθηκε… κατηφορικό για τον Παναθηναϊκό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντέιβις 12, Χάνγκα 5 (1), Σμιτς 7 (1), Οριόλα 7 (1), Αμπρίνες 5 (1 ), Χίγκινς 7 (5 ασίστ), Ντιλέινι 17 (1/1 δίποντο, 5/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ,), Κούριτς 6 (2), Μίροτιτς 23 (2), Τόμιτς 9 .

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 12 (1), Ράις 10 (1), Παπαγιάννης 6 , Παπαπέτρου 10 , Παππάς, Βουγιούκας 2, Τζόνσον, Φρεντέτ 19 (2), Καλάθης 13 (3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 13 ασίστ,), Γουάιλι 6, Μήτογλου 5, Μπεντίλ 3 (1).

Διαβάστε ακόμη

«Οι Ιλλουμινάτι άλλαξαν το μωρό στο μαιευτήριο»: Ο εξωφρενικός ισχυρισμός από τους γονείς στην Κυψέλη

Ασπίδα του Αχιλλέα: Εκνευρισμός στην Τουρκία για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ - «Είναι επικίνδυνη»

Ανθρώπινη εφευρετικότητα εναντίον ΑΙ: Σχεδιάστηκε μπλούζα που σε κάνει... αόρατο στις «έξυπνες» κάμερες

Νταϊάνα: 29 χρόνια μετά, γιατί η «πριγκίπισσα του λαού» δεν έφυγε ποτέ πραγματικά

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Παναθηναϊκός
  • Euroleague
  • μπάσκετ
  • Μπαρτσελόνα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr