Συνταγές | ICookGreek

Τυρόπιτα με τρία τυριά (χωρίς φέτα)

ΕΙΚΟΝΑ: Αρχείο ICookGreek

Εκτέλεση

1. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε τέσσερα φύλλα αλείφοντας το κάθε ένα με λάδι και βούτυρο, που τα έχετε αναμείξει. Τρίβετε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι το ανθότυρο.
2. Ανακατεύετε τα τρία τυριά μαζί, πασπαλίζετε με το πιπέρι και χωρίζετε το μείγμα σε τρία μέρη.
3. Ρίχνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το ένα μέρος του τυριού, βάζετε ένα φύλλο, πάλι τυρί, μετά άλλο φύλλο, το υπόλοιπο τυρί και τέλος τα τέσσερα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με σχήμα ρόμβου. 
4. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι, τα ρίχνετε στην πίτα και αμέσως τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για 50’-55’ στους 200° C.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
ΕΙΚΟΝΑ: Αρχείο ICookGreek
70'
8

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλα κρούστας (10 κομμάτια )
  • 300 γρ. ανθότυρο (εναλλακτικά μυζήθρα)
  • 200 γρ. κασέρι
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 500 ml γάλα
  • 6 αυγά
  • 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι