κλείσιμο
Συνταγές |ICookGreek

Σπιτικά μπισκότα κανέλας χωρίς αυγά και βούτυρο

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Χτυπάτε για 1’-2’ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, τη σόδα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Αναακατεύετε στην αρχή με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνετε ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί για να γίνει ζύμη μάλλον σφικτή, ώστε να πλάθεται εύκολα σε ό,τι σχήμα θέλετε.
  4. Πλάθετε στρογγυλά ή μακρόστενα μπισκοτάκια και τα απλώνετε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15’ -18' περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα καταναλώσετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
30'
4

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/4 του φλιτζανιού ανθρακική σόδα (υγρό)
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού