Συνταγές |ICookGreek

Ελαφριά κουζίνα - Κολοκυθάκια με φέτα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια αφαιρώντας τις άκρες τους. Ψιλοκόβετε τα λουλούδια. Βράζετε τα κολοκυθάκια τόσο ώστε να κρατάνε λίγο (10' -15' περίπου). Τα στραγγίζετε καλά και τα κόβετε σε ροδέλες.
  2. Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τους ανθούς των κολοκυθιών μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε κατόπιν στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε προσεκτικά, προσθέτετε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Όταν αρχίσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα, ρίχνετε τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε, σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε για 3’- 4’. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια με τους ανθούς τους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι