Συνταγές |ICookGreek

Τρώμε στο τέταρτο - Ζυμαρικά με σκόρδο και μπλε τυρί

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι ν’ αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτετε το μπλε τυρί, το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε τη σάλτσα μέχρι να πήξει. Κατόπιν ρίχνετε το κάρδαμο και ανακατεύετε καλά.

2. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε τα κυβάκια της ντομάτας και την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα, ανακατεύετε πάλι και σερβίρετε αμέσως.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
15'
4

Υλικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι, ταλιατέλες ή μπαβέτε
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
  • 1 μικρό ματσάκι κάρδαμο ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • αλάτι
  • λίγο λευκό πιπέρι
  • 1 ντομάτα χωρίς σπόρους και φλούδες κομμένη σε κυβάκια