Συνταγές |Πέτρος Συρίγος

Ψωμάκια της στιγμής: Χωρίς αναμονή για φούσκωμα - Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTv

Εκτέλεση

  1. Κάνετε μια λακούβα στο αλεύρι, προσθέτετε την μπίρα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αν θέλετε βάζετε και λίγη φέτα ή κάποιο φρέσκο μυρωδικό, όπως θυμάρι.
  2. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε ένα ζυμαράκι που να πλάθετε.
  3. Φτιάχνετε ψωμάκια και τα ψήνετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 25' περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν όμορφο, ρόδινο χρώμα.

Σημείωση: Ο Πέτρος Συρίγος παρουσίασε τη συνταγή στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου ως συμπληρωματική σε μια κολοκυθόσουπα βελουτέ που επίσης αξίζει κανείς να δοκιμάσει. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTv
45'
8

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγη μπίρα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι