Συνταγές |ICookGreek

Απόψε έχει πίτα - Κιμαδόπιτα με πιπεριές, μανιτάρια και χαλούμι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε λίγο νερό 15’ περίπου. Τα στραγγίζετε καλά.
  2. Ζεσταίνετε τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια 5΄-6΄. Προσθέτετε τον κιμά και το μείγμα των κρεμμυδιών και πράσων και συνεχίζετε το σοτάρισμα 10’-15', ακόμη μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να εξατμισθούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμισθούν εντελώςτα υγρά. Κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το δυόσμο, τις πιπεριές, το χαλούμι και τις φρέσκες ντομάτες (προσοχή χωρίς υγρά) και ανακατεύετε.
  4. Σε μια λαδωμένη λαμαρίνα τοποθετείτε το ένα φύλλο ζύμης και απλώνετε τη γέμιση του κιμά. Καλύπτετε από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το κλείνετε, πιέζοντας με βρεγμένα δάκτυλα γύρω γύρω για να κολλήσουν καλά. Ψήνετε την πίτα αφού αλείψετε και το πάνω φύλλο με λάδι στους 200? C, 40’-45’ μέχρι να ροδίσει.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
6

Υλικά

  • 1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένο
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 250 γρ τριμμένο χαλούμι
  • 2 ντομάτες χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους ψιλοκομμένες
  • 100 ml κρασίλευκό ξηρό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο