Συνταγές | ICookGreek

Νo meat today - Φασόλια με χόρτα διάφορα και ντομάτα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό. Την επομένη τα βράζετε για 5’ σε καθαρό νερό. Τα αφήνετε να μείνουν 1 ώρα στο ζεστό νερό.
  2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και τα βράζετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί τους. 
  3. Καθαρίζετε τα χόρτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά και τα ψιλοκόβετε. Τα ζεματίζετε και κατόπιν τα στραγγίζετε.
  4. Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα χόρτα στα 2/3 από το ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα περιχύνετε με λίγο από το ζουμί των φασολιών που κρατήσατε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 15’ - 20’.
  5. Σερβίρετε το φαγητό ανακατεύοντας τα φασόλια με τα χόρτα και τα κυβάκια ντομάτας. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
120'
4

Υλικά

  • φασόλια: 500 γρ.
  • καρότα: 2 (προαιρετικά)
  • κρεμμύδι: 1 ολόκληρο, καθαρισμένο
  • σέλινο: 2 κλωνάρια
  • λεμόνι: 1, ο χυμός
  • χόρτα διάφορα: 1 κιλό (σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα)
  • κρεμμυδάκια φρέσκα: 3-4
  • ελαιόλαδο: 1½ φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ντομάτες: 2 κομμένες σε κυβάκια, για το γαρνίρισμα