Συνταγές | ICookGreek

Εύκολες, γρήγορες, νόστιμες - Μπριζόλες χοιρινές με κρεμμύδια και κρασί

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα (ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι), και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  2. Συμπληρώνετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε τις μπριζόλες για 3' - 4' λεπτά από τη μία πλευρά και 2' - 3' από την άλλη. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε 3' - 4' ακόμη.
  4. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
15'
4

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες, κλασικές ή λαιμού
  • 140 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο