Δροσερό διάλειμμα με σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Σχίζετε τα λουβιά (μπαστουνάκια) της βανίλιας κατά μήκος και αδειάζετε τα σποράκια μέσα στο γάλα. Ζεσταίνετε το γάλα μαζί με τα σποράκια και τα μπαστουνάκια βανίλιας μέχρι να πάρουν μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 30’ να ρουφήξουν όσο γίνεται περισσότερο άρωμα. Κατόπιν αφαιρείτε τα μπαστουνάκια.
  2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα και στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε καθαρό κατσαρολάκι. Ανακατεύετε συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτά μέχρι να αρχίσει να πήζει, χωρίς να το αφήσετε να βράσει. Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζετε στο ψυγείο (συντήρηση) για 1 ώρα.
  3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Την ανακατεύετε με τη δροσερή κρέμα αυγών-γάλακτος και βάζετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό (μεταλλικό). Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει. 
  4. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με μίξερ άλλη μια φορά και προσθέτετε τις νιφάδες ή το τρίμμα σοκολάτας.
  5. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
30'
6

Υλικά

  • 500 γρ. γάλα πλήρες
  • 2 μπαστουνάκια βανίλιας
  • 6 κρόκους αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας ή σοκολάτα τριμμένη
Tip. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσάνς βανίλιας αντί για μπαστουνάκια.