Συνταγές |ICookGreek

Ώρα για τσιμπολόγημα - Ψητά κολοκυθάκια με σάλτσα φέτας

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Προετοιμάζετε τα κολοκυθάκια για ψήσιμο. Αφαιρείτε τις άκρες τους και στη συνέχεια τα κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Τα αλείφετε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα απλώνετε στη σχάρα ή τα στρώνετε με τη σειρά σε αντικολλητικό ταψί.

2. Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220° C για 8'-10' περίπου.

3. Όσο ψήνονται τα κολοκυθάκια, ετοιμάζετε τη σάλτσα της φέτας. Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, Το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και προσθέτετε με 1/2 φλιτζανιού νερό και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείτε το μείγμα.

4. Σερβίρετε τα κολοκυθάκια στο πιάτο και τα συνοδεύετε με τη σάλτσα της φέτας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 15 μεγάλα κολοκυθάκια
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα

Για τη σάλτσα φέτας

  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός
  • αλάτι, πιπέρι