Χριστουγεννιάτικος κορμός με κακάο, μπισκότα και κάστανα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και αποσύρετε από τη φωτιά.

Του ρίχνετε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά. Προσθέτετε τα χοντροκομμένα μπισκότα και τα μαρόν γλασέ και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και να σταθεροποιηθεί.

Το απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί και του δίνετε σχήμα κυλινδρικό. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Πασπαλίζετε με λίγη άχνη και κακάο και σερβίρετε σε φέτες.

Tip. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού κάστανο, αφού το σταργγίξετε

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
6

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνιου του τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο και έξτρα κακάο για πασπάλισμα
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα
  • 100 γρ. μαρόν γλασέ, στραγγισμένα, χονδροκομμένα