Συνταγές |ICookGreek

Τρώμε στα γρήγορα - Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κρεμμυδιών-μανιταριών

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με σχετικά ψηλά τοιχώματα ή κατσαρόλα και ψήνετε τις μπριζόλες για 6' περίπου από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνετε προς το τέλος και τις βγάζετε στην άκρη.
  2. Ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο και τα κρεμμύδια και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα μανιτάρια, το κρασί, το ξίδι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και μαγειρεύετε μέχρι να δέσουν τα υλικά και να απορροφηθούν τα υγρά. 
  3. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα τους. Συνοδεύετε με σαλάτα ή ρύζι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
16'
4

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ, μανιτάρια σε φέτες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 1/2 ποτηράκι κρασί
  • 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι