Συνταγές |ICookGreek

Και σε ποιον δεν αρέσουν - Πατατοκροκέτες με τυριά

Εικόνα: Pexels

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους να βράσουν μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε πουρέ. 
  2. Προσθέτετε στον πουρέ τους κρόκους των αυγών, το μαϊντανό, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά.
  3. Πλάθετε σε κροκέτες με οβάλ ή στρογγυλό σχήμα και τους βάζετε στο κέντρο τους από 1 κυβάκι κασέρι ή γραβιέρα. Αφήνετε τις κροκέτες στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν. 
  4. Στη συνέχεια πανάρετε τις κροκέτες περνώντας τις πρώτα στο αυγό, αφού το χτυπήσετε μαζί με τα ασπράδια, και κατόπιν στη φρυγάνια. 
  5. Τις τηγανίζετε στη φριτέζα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Pexels
40'
4

Υλικά

  • 800 γρ. πατάτες
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα κομμένα σε κυβάκια 1,5 εκ.
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Για το πανάρισμα

  • 1 αυγό ολόκληρο και τα ασπράδια των 3 αυγών της γέμισης
  • φρυγανιά τριμμένη
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα