Συνταγές |ICookGreek

Μύδια τηγανητά σε κουρκούτι - Νηστίσιμος, θαλασσινός μεζές που ξετρελαίνει

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ελάχιστο αλάτι γιατί συνήθως τα μύδια έχουν ικανοποιητική αλμύρα. Ρίχνετε την μπίρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα να φτιάξετε έναν χυλό.
  2. Περνάτε τα μύδια ένα ένα από το χυλό και τα ρίχνετε κατά δόσεις σε καυτό λάδι στο τηγάνι, έτσι ώστε να μην ακουμπούν το ένα το άλλο.
  3. Βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα μόλις χρυσίσουν (δεν παίρνει παραπάνω από λίγα λεπτά) και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν σερβίρετε.
Tip. Σερβίρετε τα τηγανητά μύδια σκέτα, με σπιτική ταραμοσαλάτα που θα βρείτε εδώ ή με σπιτική σκορδαλιά που θα βρείτε εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • 500 γρ. μύδια καθαρισμένα από τα κελύφη τους και καλά στραγγισμένα
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 330 γρ. μπίρα
  • ελάχιστο αλάτι