Συνταγές |
Ποιος να αντισταθεί σε αυτή τη λιχουδιά με την τραγανή σπιτική ζύμη;
Αρέσουν στα παιδιά - Τηγανητά κασεροπιτάκια με ζαμπόν
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό νερό και αφήνετε για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ανοίγετε σε λεπτά στρογγυλά δισκάκια.
Απλώνετε στη μισή επιφάνεια του κάθε δίσκου λίγη σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε το κασέρι, το ζαμπόν, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη ή βασιλικό.
Κλείνετε τα πιτάκια διπλώνοντας τη ζύμη στη μέση και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι.
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε μια φριτέζα ή βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι και τα σερβίρετε ζεστά.