Συνταγές |ICookGreek

Vegetarian - Ογκρατέν με κουνουπίδι, μανιτάρια και μπεσαμέλ

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, αφού το καθαρίσετε, και το βάζετε να βράσει σε αλατισμένο νερό 8'-10'. Το στραγγίζετε το και το αφήνετε να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγανάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Βουτυρώνετε καλά ένα πυρέξ ταψάκι και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά.
  3. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή της βασικής συνταγής, της προσθέτετε το τυρί, το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  4. Τέλος ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά, το κουνουπίδι και λίγο αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνετε για 50' στους 180° C.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
70'
6

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά βούτυρο και λίγο ακόμη για το άλειμμα του σκεύους
  • 1 - 1 1/2 φλιτζάνι μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι