Συνταγές |ICookGreek

Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα, πάπρικα και μυρωδικά

©Unsplash

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
2. Τρίβετε καλά το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να πάει και κάτω από την πέτσα. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε το κοτόπουλο σε ταψί. Ψήνετε για 45-55 λεπτά. Αν η πέτσα δεν έχει γίνει τραγανό, ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 220°C για τα τελευταία 10 λεπτά.
5. Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
65'
4

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (1,5-2 κιλά)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κούπα φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, μαϊντανός, δεντρολίβανο ή άλλα) ψιλοκομμένα