Συνταγές |ICookGreek

Απόψε έχουμε ψάρι - Κολιός με αλμύρα και ντομάτα

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τους καθαρισμένους κολιούς σε ένα μπολ με νερό και λίγα παγάκια για 10΄ περίπου. Τους βγάζετε από το νερό και στη συνέχεια τους σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε άλλο μπολ ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας και τους μαρινάρετε για 20΄. Μόλις είναι έτοιμοι, τους ψήνετε στη σχάρα ή σε τηγάνι αντικολλητικό για 5' και από κάθε μεριά.
  3. Πλένετε πολύ καλά την αλμύρα και τη ζεματίζετε σε βραστό νερό για 2΄. Στη συνέχεια τη στραγγίζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
  4. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, το βαλσαμικό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε 4 πιάτα. Από πάνω προσθέτετε τους ψημένους κολιούς και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 4 κολιοί καθαρισμένοι από κόκαλα και κεφάλι (300 γρ. ο καθένας)
  • 200-300 ml σάλτσα σόγιας
  • ½ κιλό αλμύρα καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια
  • 2 ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρους, κομμένες σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 40 ml ξίδι βαλσαμικό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι