• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία Οδό - Τούμπαρε το αυτοκίνητό της σε τούνελΘλίψη στη Ζάκυνθο για το θάνατο του 2χρονου αγοριού: Πώς το παιχνίδι με το σκύλο κατέληξε σε τραγωδίαΠερικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και ΠανεπιστήμιοΜετά την κακοκαιρία Byron έρχεται αντικυκλώνας – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
δημοφιλές τώρα: Κακοκαιρία Byron: Έρχεται αντικυκλώνας που σταματά τις βροχές - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   15.02.2021 14:37
Newsroom
Newsroom

Google: Πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ για παραπλανητική ταξινόμηση ξενοδοχείων

Google Ireland και Google France κατόπιν συμφωνίας του εισαγγελέα του Παρισιού, δέχθηκαν να καταβάλουν πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
pixabay
pixabay

Ο αμερικανικός όμιλος Google αποδέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο 1,1 εκατομμυρίου ευρώ στη Γαλλία αφού είχε προβεί στη σύσταση μιας «παραπλανητικής ταξινόμησης» ξενοδοχείων της χώρας, αντικαθιστώντας την επίσημη κατάταξη με μια άλλη που είχε κάνει σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική διοικητική υπηρεσία για την καταστολή της απάτης.

Έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, Κατανάλωσης και Καταστολής της Απάτης (DGCCRF) που ξεκίνησε το 2019 κατέδειξε «τον παραπλανητικό χαρακτήρα της ταξινόμησης ξενοδοχείων από την Google, κυρίως στη μηχανή της αναζήτησης» διευκρινίζει η υπηρεσία αυτή σε ανακοίνωσή της.

Κατά συνέπεια, «οι εταιρείες Google Ireland και Google France διόρθωσαν τις πρακτικές τους και, κατόπιν συμφωνίας του εισαγγελέα του Παρισιού, δέχθηκαν να καταβάλουν πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο ενός ποινικού συμβιβασμού».

Διαβάστε επίσης: Google - Θα πληρώσει 3,8 εκατ. για τις κατηγορίες διακρίσεων και ρατσισμού

Μετά τις καταγγελίες που δέχθηκε από «ξενοδόχους που κατήγγειλαν την παρουσίαση στο Google μιας παραπλανητικής ταξινόμησης τουριστικών καταλυμάτων» η DGCCRF "πραγματοποίησε έλεγχο το 2019 και το 2020 για τη φύση και την πιστότητα πληροφοριών που παρέχονταν από την πλατφόρμα".

Έγινε σύγκριση περισσότερων από 7.500 εγκαταστάσεων, «ένας σημαντικός αριθμός περιπτώσεων», με τη «μοναδική επίσημη κατάταξη που υπάρχει στη Γαλλία και την εκδίδει η Atout France» η οποία κυμαίνεται από το ένα ως τα πέντε αστέρια.

Από τη σύγκριση φάνηκε ότι η Google «είχε αντικαταστήσει την ταξινόμηση της Atout France με μια ταξινόμηση που είχε γίνει σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια» που «προκαλούσε μεγάλη σύγχυση με την παρουσίασή της και με την πανομοιότυπη χρήση του όρου 'αστέρια', σύμφωνα με την ίδια κλίμακα από ένα ως πέντε, για να κατατάξει τα τουριστικά καταλύματα».

Η πρακτική αυτή, "ιδιαίτερα επιζήμια για τους καταναλωτές, οι οποίοι παραπλανούνταν όσον αφορά το επίπεδο των παροχών τις οποίες θα μπορούσαν να περιμένουν", κάνοντας κράτηση ενός καταλύματος, ήταν επίσης επιζήμια για τους ξενοδόχους "οι εγκαταστάσεις των οποίων παρουσιάζονταν αδίκως σε λιγότερο καλή θέση στην κατάταξη από αυτήν που είχαν στην επίσημη ταξινόμησή τους από την Atout France", σύμφωνα με την DGCCRF.

Κρίνοντας ότι αυτό "συνιστά μια παραπλανητική εμπορική πρακτική", η DGCCRF διαβίβασε στην εισαγγελία του Παρισιού τα συμπεράσματα των ερευνών της, γεγονός το οποίο οδήγησε σε συμβιβασμό. Εφεξής η Google χρησιμοποιεί την επίσημη κατάταξη που έχει εκδοθεί από την Atout France.

Διαβάστε επίσης: Google - Οι εργαζόμενοι της εταιρείας συνεχίζουν τηλεργασία μέχρι τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ξενοδοχεία
  • πρόστιμο
  • Γαλλία
  • google
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr