• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Κομισιόν «παγώνει» επ’ αόριστον ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 210 δισ. ευρώ - Ποιες χώρες εξέφρασαν ενστάσειςΦρίκη στην Ανάβυσσο: Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μεσογειακή φώκιαΠρωτοφανές: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εισέβαλλε απρόσκλητος στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν - Τον έστησαν 40 λεπτάΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τα Oreo Cheesecakes
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   08.12.2022 12:52
Newsroom
Newsroom

Σάλος με καταγγελία για το Twitter: «Εργαζόμενοι κοιμούνται στα γραφεία της εταιρείας» - Ξεκίνησε έρευνα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Τα γραφεία του Twitter (AP Photo/Mary Altaffer, File)
Τα γραφεία του Twitter (AP Photo/Mary Altaffer, File)

Έρευνα έχουν ξεκινήσει οι αξιωματούχοι του Σαν Φρανσίσκο στο Twitter μετά από καταγγελία πως η εταιρεία έχει μετατρέψει χώρους των γραφείων σε υπνοδωμάτια για να κοιμούνται εκεί οι υπάλληλοι.

Από τη Δευτέρα, τα γραφεία διαθέτουν «ταπεινά υπνοδωμάτια με στρώματα, μονότονες κουρτίνες και γιγαντιαίες οθόνες σε αίθουσα συνεδριάσεων. Υπάρχουν με τέσσερα έως οκτώ κρεβάτια ανά όροφο», δήλωσαν εργαζόμενοι στο Forbes.

Οι αλλαγές φαίνεται να αποτελούν μέρος του σχεδίου του Ίλον Μασκ για γίνει «σκληροπυρηνικό το Twitter», με τον δισεκατομμυριούχο να έχει απαιτήσει από τους εργαζομένους να αφιερώνουν «πολλές ώρες και να εργάζονται με ένταση», αφού απέλυσε σχεδόν το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

Ωστόσο, η εφημερίδα San Francisco Chronicle ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έχει υποβάλει αίτηση για άδεια χρήσης τμημάτων του κτιρίου για οικιστικούς σκοπούς.

https://twitter.com/JamesClayton5/status/1600619990691954688?s=20&t=ASBBhrpupdeMHbc2J9aSPA

Το τμήμα επιθεώρησης κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε ότι ερευνά το θέμα μετά από καταγγελία που έλαβε και ότι σχεδιάζει να επιθεωρήσει την έδρα της εταιρείας.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κτίριο χρησιμοποιείται όπως προβλέπεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου, Πάτρικ Χάναν, στην Washington Post.

«Το υπουργείο επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του κτιρίου για να γίνει επιθεώρηση και αν η έδρα δεν είναι σύμφωνη με τους οικοδομικούς κανονισμούς, θα εκδώσει ειδοποίηση παραβίασης. Όλα τα παράπονα για ακίνητα και οι  ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», τόνισε. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», ξεκαθάρισε ο Χάναν.

Ο Μασκ άσκησε κριτική στην έρευνα. «Έτσι, η πόλη του Σαν Φρανσίσκο επιτίθεται σε εταιρείες που παρέχουν κρεβάτια για κουρασμένους υπαλλήλους αντί να διασφαλίζει ότι τα παιδιά είναι ασφαλή από τη φαιντανύλη. Πού είναι οι προτεραιότητές σας;», ανέφερε στο Twitter με έναν σύνδεσμο σε ένα άρθρο που αναφέρεται σε δηλώσεις ενός πατέρα που λέει ότι το μωρό του πήρε υπερβολική δόση φαιντανύλης αφού εκτέθηκε στο ναρκωτικό σε μια παιδική χαρά της πόλης.

https://twitter.com/elonmusk/status/1600272617759731712?s=20&t=002XS-qDBFwBs4IRFo2CEg

Σύμφωνα με την Guardian, κανένας αξιωματούχος της πόλης δεν έχει επιβεβαιώσει αν η επείγουσα κατάσταση του παιδιού ήταν αποτέλεσμα έκθεσης στη φαιντανύλη.

Ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν ήδη αναφέρει ότι κοιμούνται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Η διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων του Twitter, Έσθεν Κράουφορντ, μοιράστηκε τον περασμένο μήνα μια φωτογραφία που την δείχνει να κοιμάται στο γραφείο με μάσκα ματιών και υπνόσακο.

«Όταν η ομάδα σου πιέζει όλο το εικοσιτετράωρο για να προλάβει τις προθεσμίες, μερικές φορές κοιμάσαι στη δουλειά σου», έγραψε η ίδια στο Twitter.

https://twitter.com/esthercrawford/status/1587709705488830464?s=20&t=dVh0YN3WN8lzHSlU5ywujQ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τη σφαίρα του αστυνομικού ο 16χρονος - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
  • Καλάθι του νοικοκυριού: Τα τέσσερα προϊόντα που προστέθηκαν για τα Χριστούγεννα - Γιατί δεν μπήκαν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες
  • Απάνθρωπο: Εγκατέλειψαν παράλυτο σκύλο σε ράγες τρένου - «Επί δύο μέρες ξάπλωνε και το τρένο περνούσε από πάνω»
  • Νέα μέτρα στήριξης: Ερχεται νέα επιταγή ακρίβειας ή food pass - Το στοίχημα της ανάπτυξης
  • O Ryan Reynolds μιλάει για την Blake και τα παιδιά τους κι εμείς λιώνουμε!
Διαβάστε ακόμη

Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαζαν τα χρήματα σε λογαριασμό νεκρού - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα της Κρήτης

Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον

Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Elon Musk
  • Έλον Μασκ
  • Twitter
  • Σαν Φρανσίσκο
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr