Νέο μπαράζ απολύσεων στο Twitter: Ένας στους δέκα εργαζόμενους έχασε τη δουλειά του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Νέο μπαράζ απολύσεων σημειώθηκε στο Twitter του Ίλον Μασκ με την εταιρεία να απολύει τουλάχιστον 200 εργαζομένους της, ή περίπου το 10% του τρέχοντος εργατικού δυναμικού της, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times αργά χθες Κυριακή το βράδυ, προχωρώντας σε ακόμη έναν κύκλο περικοπών θέσεων εργασίας αφότου την αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας τον Οκτώβριο του 2022.
Οι απολύσεις, που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, αφορούσαν υπεύθυνους διαχείρισης έργου, αναλυτές δεδομένων και μηχανικούς αρμόδιους για τη μάθηση των μηχανών και την αξιοπιστία της υπηρεσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλέστηκε ενημερωμένες πηγές.
Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για να της ζητήσει σχόλιο.
Η Twitter είχε προσωπικό περίπου 2.300 εργαζομένων τον περασμένο μήνα, κατά τον κ. Μασκ .
Οι νέες απολύσεις ακολουθούν το αρχικό κύμα μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας στην εταιρεία, που είχαν φθάσει τις 3.700, καθώς ο κ. Μασκ —που εξαγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκ. δολαρίων πέρυσι— λάμβανε μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους.
Ο Ίλον Μασκ δήλωνε τον Νοέμβριο πως η Twitter ήταν αντιμέτωπη με «μεγάλη πτώση των εσόδων», καθώς οι διαφημιστές μείωναν τις δαπάνες τους εξαιτίας των ανησυχιών τους για την έλλειψη ελέγχου του περιεχομένου.
Η Twitter άρχισε πρόσφατα να μοιράζεται έσοδα από τις διαφημίσεις με κάποιους από τους δημιουργούς περιεχομένου στην πλατφόρμα.
Γυναικοκτονία στη Δράμα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 45χρονης αστυνομικού από τον σύζυγό της
Την ενοχή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου πρότεινε η Εισαγγελέας για τη διαρροή των emails - «Ήξεραν καλά τι έκαναν»
This is Knicks: Κάν΄το όπως οι Σπαρτιάτες – Ο ιδιοκτήτης της ομάδας ζήτησε αποχή 10 εβδομάδων από το σεξ πριν τα playoffs
«Έβλεπα αηδία στον καθρέφτη»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μαίρης Συνατσάκη για τη βουλιμία και τον αυτοτραυματισμό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




