• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   23.03.2024 14:53
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι ανησυχίες για το TikTok📌 Υπάρχουν αποδείξεις;

Πόσο επικίνδυνο είναι το Tik tok για τη Δύση - Είναι πραγματικές οι απειλές;

Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του TikTok

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Tik Tok/Pixabay
Tik Tok/Pixabay

Η συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από την πιθανή απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κλιμακωθεί, με την Κίνα να καταγγέλλει την προτεινόμενη νομοθεσία ως άδικη. Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του δημοφιλούς μέσου, δεδομένης της κινεζικής ιδιοκτησίας του, εξακολουθούν να υφίστανται εδώ και χρόνια, οδηγώντας σε περιορισμούς στη χρήση του από αξιωματούχους, πολιτικούς και προσωπικό ασφαλείας σε πολλές δυτικές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόσμος | 14.03.2024 19:36
Γιατί ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ θέλει να αγοράσει το TikTok
Τεχνολογία | 16.03.2024 09:12
Τι θα συμβεί εάν οι ΗΠΑ απαγορεύσουν το TikTok; Το παράδειγμα τις Ινδίας και οι επιπτώσεις

Οι ανησυχίες για το TikTok

  1. Συλλογή δεδομένων: Το TikTok έχει κατηγορηθεί για υπερβολική συλλογή δεδομένων χρηστών, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών τοποθεσίας και λεπτομερειών συσκευής. Ενώ η εταιρεία υπερασπίζεται τις πρακτικές της ως σύμφωνες με τα πρότυπα του κλάδου, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η έκταση της συλλογής δεδομένων εγείρει ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
  2. Κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια: Υπάρχουν φόβοι ότι το TikTok θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την κινεζική κυβέρνηση για σκοπούς κατασκοπείας, δεδομένης της ιδιοκτησίας του από την εταιρεία ByteDance με έδρα το Πεκίνο. Παρά τις διαβεβαιώσεις των στελεχών της TikTok και τις προσπάθειες αποθήκευσης των δεδομένων εκτός Κίνας, οι ανησυχίες σχετικά με την πιθανή κατάχρηση των δεδομένων των χρηστών εξακολουθούν να υφίστανται.
  3. Επιχειρήσεις επιρροής και λογοκρισία: Ο αλγόριθμος του TikTok και οι πολιτικές συγκράτησης περιεχομένου έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας για προπαγάνδα ή λογοκρισία. Ενώ οι συγκρίσεις με την αδελφή εφαρμογή Douyin, η οποία λειτουργεί μόνο στην Κίνα, υποδηλώνουν διαφορές στις πρακτικές λογοκρισίας, οι επικριτές παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς τη δυνητική επιρροή της πλατφόρμας.

Υπάρχουν αποδείξεις;

Όπως αναφέρει το BBC, η συζήτηση γύρω από το TikTok περιστρέφεται γύρω από θεωρητικούς κινδύνους και όχι γύρω από συγκεκριμένες αποδείξεις για αδικήματα. Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν την απαγόρευση με βάση τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, άλλοι προειδοποιούν κατά τέτοιων ενεργειών χωρίς σαφείς αποδείξεις κακής χρήσης.

Ο δυνητικός αντίκτυπος μιας απαγόρευσης του TikTok από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα από τα εθνικά σύνορα, επηρεάζοντας τις αποφάσεις των συμμάχων των ΗΠΑ και διαμορφώνοντας τις συζητήσεις για την παγκόσμια διακυβέρνηση του διαδικτύου.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΗΠΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • προπαγάνδα
  • Πεκίνο
  • Κίνα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr