• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στο «κάδρο» και τρίτο άτομο για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Πώς στήθηκε το σχέδιο εξόντωσης του ιδιοκτήτη του κάμπινγκΣήμερα οι κάλπες στο Eurogroup: Πιερρακάκης Vs Βαν ΠέτεγκεμΧειμώνας με κρύο το πρωί, άνοιξη το μεσημέρι - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   23.04.2019 10:01
Newsroom
Newsroom

«Η πειρατεία είναι η πιο επιτυχημένη μορφή διανομής ταινιών παγκοσμίως»

Αυτό υποστηρίζει ο Γερμανός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτσογκ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ταινίες/pexels.com
Ταινίες/pexels.com

Ζούμε στην εποχή του «on demand», αναμένουμε να έχουμε πρόσβαση σε ο,τιδήποτε και σε όλα online μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες ιστότοποι torrents που παρέχουν παράνομα πρόσβαση σε χιλιάδες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι ο διάσημος Γερμανός σκηνοθέτης, Βέρνερ Χέρτζογκ μίλησε για τους λόγους που υποστηρίζει διστακτικά τους ανθρώπους που κατεβάζουν παράνομα τις ταινίες του.

Κατά τη διάρκεια σεμιναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Visions du Réel στην Ελβετία, ο Γερμανός σκηνοθέτης δήλωσε: «Η πειρατεία έχει υπάρξει η πιο επιτυχημένη μορφή διανομής παγκοσμίως».

Παρά το γεγονός ότι είναι φυσικά παράνομη, αλλά ανεξάρτητα από τη στάση σας, η πειρατεία ανοίγει έναν κόσμο τέχνης σε νέα ακροατήρια, τα οποία είτε δεν έχουν τα χρήματα για streaming, είτε ζουν υπό κρατική λογοκρισία. Η πειρατεία επιτρέπει στους θεατές να έχουν πρόσβαση σε ταινίες που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά, ταινίες που υπάρχουν μόνο σε απαρχαιωμένα DVD, ταινίες πολύ άγνωστες για να προβάλλονται στο Netflix, ταινίες που σπάνια μεταδίδονται στην τηλεόραση. Αυτό υποστηρίζει ο Χέρτζογκ αν και διστακτικά.

Όπως αναφέρει το ScreenDaily, ο σκηνοθέτης απάντησε με τον τρόπο αυτό στον Ιλία Γκλαντστάιν, Ουκρανό παραγωγό της Phalanstery Films, ο οποίος δήλωσε ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στις ταινίες του Χέρτζογκ σε παράνομους ιστότοπους torrent. Ο Χέρτζογκ είπε στον Γκλαντστάιν: «Εάν δεν έχετε (ταινίες) μέσω του Netflix ή της τηλεόρασης που υποστηρίζεται από την κρατική τηλεόραση στη χώρα σας, τότε πηγαίνετε και αποκτάτε πρόσβαση ως πειρατής».

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δεν του αρέσει η πειρατεία επειδή «θα ήθελε να κερδίζει κάποια χρήματα» από τις ταινίες του και πρόσθεσε: «Aν κάποιος σαν εσάς κλέβει τις ταινίες μου μέσω του διαδικτύου, ωραία, έχετε την ευλογία μου».

Στην ίδια συζήτηση, ο σκηνοθέτης που έχει σκηνοθετήσει πάνω από 60 ταινίες και ντοκιμαντέρ επιδοκίμασε επίσης τις υπηρεσίες streaming που κάνουν το έργο του προσβάσιμο σε νέο κοινό: «Τώρα μπορείτε να βρείτε τις ταινίες στο διαδίκτυο, στο Amazon, ως Blu-Rays ή DVD, ή σε υπηρεσίες streaming. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γι' αυτό, διότι ξαφνικά τα περισσότερα αιτήματα και παρατηρήσεις που λαμβάνω τώρα προέρχονται από παιδιά ηλικίας 15 ετών που με βομβαρδίζουν με ερωτήματα "γιατί δεν μπορούμε να δούμε αυτή ή εκείνη την ταινία;"».

Ο Γερμανός σκηνοθέτης τιμήθηκε με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νιόν που γιόρτασε τα 50 χρόνια του.

Διαβάστε ακόμη

Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης

Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • πειρατεία
  • ταινίες
  • Διαδίκτυο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr