• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χαρδαλιάς για φωτιές: Κάποιοι διακινούν αθλιότητες - Δεν μιλάμε όταν επιχειρούμε στη μάχηΣυναγερμός στα Άνω Λιόσια: Τον βρήκαν νεκρό με τραύμα στο κεφάλι μέσα σε αυτοκίνητοΚλέαρχος Μαρουσάκης: Δύσκολη η νύχτα στη βορειοδυτική Αττική - Ριπές ανέμου έως 8 μποφόρΧρυσό ντουέτο! Δεύτερη πρωτιά από τις αδερφές Αλεξανδρή στο ελεύθερο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
δημοφιλές τώρα: Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Παίρνει το πράσινο φως από τους Metallica και κυκλοφορεί τη διασκευή της...
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   23.01.2026 18:37
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Εκτεταμένο το πρόβλημα των κυβερνοεπιθέσεων

Παγκόσμια ανησυχία: Διέρρευσαν 149 εκατ. κωδικοί - Ανάμεσά τους Gmail, Facebook, Instagram και Netflix

«Είδα χιλιάδες αρχεία που περιλάμβαναν emails, ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και τα URL σύνδεσης ή εξουσιοδότησης για τους λογαριασμούς»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Υπολογιστής (unsplash.com)
Υπολογιστής (unsplash.com)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ένας ιδιαίτερα σεβαστός βετεράνος ερευνητής ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι μια βάση δεδομένων με 149 εκατομμύρια παραβιασμένα διαπιστευτήρια, συμπεριλαμβανομένων αυτών για περίπου 48 εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail, διέρρευσε στο διαδίκτυο.

«Η δημόσια εκτεθειμένη βάση δεδομένων δεν ήταν προστατευμένη με κωδικό πρόσβασης ούτε κρυπτογραφημένη», δήλωσε ο Τζερεμάια Φόουλερ, προσθέτοντας ότι η βάση δεδομένων μοναδικών συνδέσεων και κωδικών πρόσβασης έφτανε τα «96 GB ακατέργαστων δεδομένων διαπιστευτηρίων». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεχνολογία | 27.10.2025 15:15
Χακάρισμα «μαμούθ» στο Gmail: Χάκερ έκλεψαν 183 εκατ. κωδικούς - Πώς θα μάθετε εάν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας
Τεχνολογία | 29.10.2025 11:25
Η απάντηση της Google για την κλοπή των 183 εκατ. κωδικών πρόσβασης στο Gmail - Πώς θα ελέγξετε τον λογαριασμό σας

Σύμφωνα με το Forbes, ο διαχειριστής κωδικών LastPass έχει εκδώσει προειδοποίηση για εκατομμύρια χρήστες καθώς επιβεβαιώθηκαν επιθέσεις, οι χρήστες του LinkedIn βρίσκονται επίσης σε επιφυλακή καθώς απατεώνες που παραβιάζουν πολιτικές χρήσης στοχεύουν κωδικούς λογαριασμών, και τώρα έρχεται η έκτακτη είδηση ότι 149 εκατομμύρια παραβιασμένα διαπιστευτήρια εκτέθηκαν στο διαδίκτυο μέσα σε μια απροστάτευτη βάση δεδομένων.

Εκτεταμένο το πρόβλημα των κυβερνοεπιθέσεων

Σύμφωνα με τον ερευνητή κυβερνοασφάλειας Τζερεμάια Φόουλερ, ο οποίος ανακάλυψε τη διαρροή και δημοσίευσε έκθεση με τα ευρήματά του, η βάση δεδομένων περιείχε συνολικά 149.404.754 μοναδικά στοιχεία σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για νέα παραβίαση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και, το πιθανότερο, πρόκειται για βάση δεδομένων που αποτελείται από στοιχεία παλαιότερων παραβιάσεων και καταχωρήσεις από infostealer malware.

«Είδα χιλιάδες αρχεία που περιλάμβαναν emails, ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και τα URL σύνδεσης ή εξουσιοδότησης για τους λογαριασμούς», επιβεβαίωσε ο Φόουλερ, προσθέτοντας ότι η βάση δεδομένων δείχνει πως ακόμη και οι ίδιοι οι κυβερνοεγκληματίες «δεν είναι άτρωτοι απέναντι στις παραβιάσεις δεδομένων». Ο Φόουλερ εκτίμησε τον αριθμό των λογαριασμών μεγάλων υπηρεσιών των οποίων τα παραβιασμένα διαπιστευτήρια περιλαμβάνονταν στη βάση δεδομένων, με τους χρήστες του Gmail να αποτελούν μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό.

Οι αριθμοί που παρείχε ο Φόουλερ, κατά φθίνουσα σειρά:

  • Gmail: 48 εκατομμύρια
  • Facebook: 17 εκατομμύρια
  • Instagram: 6,5 εκατομμύρια
  • Yahoo: 4 εκατομμύρια
  • Netflix: 3,4 εκατομμύρια
  • Outlook: 1,5 εκατομμύρια

Τα καλά νέα είναι ότι η βάση δεδομένων δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδίκτυο, αν και χρειάστηκε πάνω από ένας μήνας για να καταφέρει ο Φόουλερ να την αποσύρει.

Ο Ματ Κόνλον, CEO της Cytidel, τη χαρακτήρισε «θησαυρό» για όποιον έχει κακόβουλες προθέσεις. «Τα infostealers έχουν παρουσιάσει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Κόνλον, «και μια διαρροή δεδομένων σαν αυτή αναδεικνύει πόσο εκτεταμένο είναι το πρόβλημα». Παράλληλα, ο Μπόρις Τσίποτ, ανώτερος μηχανικός ασφάλειας στην Black Duck, είπε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πόση ζημιά ή διαρροή δεδομένων συνέβη πριν αφαιρεθεί», προσθέτοντας ότι «η βάση δεδομένων περιείχε επίσης στοιχεία σύνδεσης για κυβερνητικές, τραπεζικές και υπηρεσίες streaming, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά πολύτιμο στόχο για κυβερνοεγκληματίες».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη εφιαλτική νύχτα στο Πόρτο Γερμενό: Ώρες αγωνίας με νέες εκκενώσεις - Μάχη από 500 πυροσβέστες

Συναγερμός στα Άνω Λιόσια: Τον βρήκαν νεκρό με τραύμα στο κεφάλι μέσα σε αυτοκίνητο

Τον γνώρισε σε ιστοσελίδα γνωριμιών και την δολοφόνησε μαζί με τη 2χρονη κόρη της - Το χρονικό του τρόμου

Επιστήμονες προειδοποιούν: Το Ελ Νίνιο φέρνει καρχαρίες και δηλητηριώδη φίδια σε νέες θάλασσες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κυβερνοασφάλεια
  • ειδήσεις τώρα
  • κυβερνοεπιθέσεις
  • gmail
  • κυβερνοεπίθεση
  • κυβερνοέγκλημα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr