• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου - Η ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ«Δεν είναι κανονικό να κάνω κάτι τέτοιο»: 13χρονος στην Πάτρα κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε για να δουλεύειΏρα μηδέν για τη Λέσβο: «Είμαστε στο απροχώρητο» λένε οι κτηνοτρόφοι - Νέος αποκλεισμός του λιμέναΠότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Έξι φορές πάνω από τα όρια τα μικροσωματίδια στην Καλαμάτα
δημοφιλές τώρα: Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση - Η προθεσμία της 30ης Απριλίου
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   16.04.2026 23:15
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι απαντά η Κομισιόν

Κομισιόν: Η Google πρέπει να επιτρέψει σε τρίτους να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα

Κομισιόν και Google βρίσκονται εκ νέου στα «μαχαίρια» για ζητήματα ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Google (AP Photo/Noah Berger)
Google (AP Photo/Noah Berger)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε η Google να επιτρέψει σε τρίτες μηχανές αναζήτησης να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αναζήτησής της, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν chatbots τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητες αναζήτησης, προκειμένου να συμμορφωθεί με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act), όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (16/4).

Η Κλερ Κέλι, ανώτερη νομική σύμβουλος ανταγωνισμού της Google, δήλωσε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα αντιταχθεί στα μέτρα, τα οποία, όπως είπε, υπερβαίνουν τα όρια και θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεχνολογία | 27.03.2026 12:10 
Μίλα στην Google και δείξε της τι βλέπεις: Το Search Live αλλάζει την αναζήτηση όπως την ξέραμε
Κόσμος | 27.03.2026 12:52
Αγωγή κατά Google και αμερικανικής κυβέρνησης από θύματα του Έπσταϊν

«Εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι εμπιστεύονται τη Google με τις πιο ευαίσθητες αναζητήσεις τους - συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών ερωτήσεων για την υγεία, την οικογένεια και τα οικονομικά τους - και η πρόταση της Επιτροπής θα μας αναγκάσει να παραδώσουμε αυτά τα δεδομένα σε τρίτους, με επικίνδυνα ανεπαρκείς εγγυήσεις προστασίας της ιδιωτικότητας», ανέφερε σε δήλωσή της, όπως αναμεταδίδει το Reuters.

Τι απαντά η Κομισιόν

Τα προτεινόμενα μέτρα της ΕΕ καλύπτουν το εύρος, τα μέσα και τη συχνότητα με την οποία η Google θα πρέπει να μοιράζεται τα δεδομένα αναζήτησης, μέτρα για τη διασφάλιση του ανωνύμου των προσωπικών δεδομένων, διαδικασίες που διέπουν την πρόσβαση των δικαιούχων στα δεδομένα και παραμέτρους για τον καθορισμό της τιμολόγησης των δεδομένων αναζήτησης, ανέφερε η Επιτροπή. «Στόχος των μέτρων είναι να επιτραπεί σε τρίτες διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης, ή “δικαιούχους δεδομένων”, να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες τους και να ανταγωνιστούν τη θέση του Google Search», σημείωσε η Επιτροπή.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν προθεσμία έως την 1η Μαΐου για να υποβάλουν τις απόψεις τους σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον Ιούλιο.

Η Google, η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, κατηγορήθηκε τον Μάρτιο του 2025 για παραβίαση του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές. Έχει καταθέσει δικές της προτάσεις για να κατευνάσει ανταγωνιστές και ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, όμως οι ανταγωνιστές διαμαρτύρονται ότι τα μέτρα αυτά είναι ανεπαρκή. Η Google έχει δεχθεί πρόστιμα ύψους 9,71 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2017 για διάφορες παραβάσεις αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στην Ευρώπη. Τα πρόστιμα για παραβιάσεις του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές μπορούν να φτάσουν έως και το 10% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων μιας εταιρείας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Έτοιμη η Ελλάδα να συνδράμει»: Ο Μητσοτάκης μίλησε με τον Νετανιάχου και τον πρόεδρο του Λιβάνου

«Τον μαχαίρωσα στην πλάτη»: Δολοφόνος γελά λίγο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία φοιτητή

Γλέντι εκτός ελέγχου στην Εύβοια: Ξέμειναν από πιάτα και έσπαγαν λεκάνες με ηλεκτρικό τρυπάνι

Πώς είναι να ανακαινίζεις σπίτι 500 ετών; Το δηλητήριο, τα σάπια υλικά και ο απολιθωμένος αρουραίος

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • google
  • Κομισιόν
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr