• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ναι στον διάλογο, αλλά με μπλόκα»: Αντιδράσεις αγροτών για τη συνάντηση στην Επανομή Θεσσαλονίκης«Έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε»: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα ΒαρδούσιαΣυνελήφθη γνωστός τράπερ στη Γλυφάδα - Επέβαινε σε κλεμμένο όχημαΠροειδοποίηση Αρναούτογλου: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τα 11 μποφόρ και το ψύχος«Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη»: Σε ανοιχτή γραμμή με Καναδά και Ε.Ε. εν όψει της συνάντησης με Τραμπ o Ζελένσκι
δημοφιλές τώρα: Ονομάτισε τη χώρα στον χάρτη: Μπορείς το 10/10 στο κουίζ γεωγραφίας που βασίζεσαι μόνο στις γνώσεις...
Homepage ┋   Σαν Σήμερα   ┋   13.07.2023 00:00
Newsroom
Newsroom

Ένα ασύλληπτο ρεκόρ που κρατάει 51 χρόνια – Στα 81 σήμερα ο κάτοχός του, νιώθει πως ουδείς θα το καταρρίψει

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Κι όμως υπάρχει ένα ασύλληπτο ρεκόρ στον ελληνικό αθλητισμό που κρατάει 51 χρόνια. Στα 81 του σήμερα, ο κάτοχός του, νιώθει πως ουδείς θα το καταρρίψει!

Ήταν 13 Ιουλίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, του 1972 όμως, δηλαδή 51 χρόνια πίσω, όταν επιτυγχάνεται ένα ρεκόρ που μέχρι τις μέρες μας είναι ακατάρριπτο στην Ελλάδα! Ο Αριστείδης Μούμογλου, καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης πετυχαίνει 145 πόντους εναντίον του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου (ΒΑΟ) στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ! Και χωρίς ακόμα να έχει καθιερωθεί το τρίποντο. Ο Μούμογλου είχε πετύχει 72 δίποντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαν Σήμερα | 21.09.2022 00:00
Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ: Πεθαίνει η ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο – Τα ρεκόρ της παραμένουν ακατάρριπτα 34 χρόνια μετά
Και να σκεφτεί κάποιος, ότι ήταν η τελευταία φορά που ο Μούμογλου αγωνιζόταν, αφού αμέσως μετά σταμάτησε το μπάσκετ!
«Το χέρι μου έπαθε αγκύλωση» είχε δηλώσει τότε ο 30χρονος ρέκορντμαν σε εφημερίδα της εποχής.
Το ματς εκείνο είχε λήξει με αποτέλεσμα 172 – 94 υπέρ του Ηρακλή φυσικά, και οι συμπαίκτες του Μούμογλου είχαν πετύχει μόνο τους 27 πόντους από τους 172 της ομάδας τους! Να σημειώσουμε ότι ο ΒΑΟ είχε ήδη υποβιβαστεί και αγωνιζόταν με ομάδα εφήβων, ενώ είχε σε 26 αγώνες ισάριθμες ήττες.

Δεύτερη καλύτερη επίδοση έλληνα μπασκετμπολίστα σε έναν αγώνα είναι εκείνη του Παναγιώτη Γιαννάκη, όταν ο «Δράκος» αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ιωνικού Νικαίας και είχε πετύχει 72 πόντους στον αγώνα Ιωνικού- Άρη 113-114 στις 24 Ιανουαρίου του 1981. 

Το ρεκόρ του Μούμογλου είναι 5ο στην παγκόσμια κατάταξη με πρώτο τους 272 πόντους του 13χρονου Σουηδού Ματς Βέρμελιν, που όμως σημειώθηκαν όχι σε επίσημο πρωτάθλημα, αλλά σε περιφερειακό τουρνουά στη Στοκχόλμη και στη σχετική λίστα δεν υπάρχουν καν ονόματα των ομάδων. Ο Βέρμελιν είχε πετύχει και τους 272 πόντους της ομάδας του με τους αντίπαλους να μην πετυχαίνουν ούτε καλάθι! Περίεργοοο.

Το αμέσως επόμενο ρεκόρ κατέχει ο Πολωνός Κόνραντ Μιγκντάλσι, που με τα χρώματα της MKS-MOS Pruszkow πέτυχε 227 πόντους στην UKS Czarodzieje z Bielan. Το αποτέλεσμα ήταν 326-15 και το ημερολόγιο έγραφε Δεκέμβριος του 2005.

Ο Κροάτης Μαρίν Φερέντσεβιτς βρίσκεται στην 3η θέση με 178 πόντους στο ματς Βιροβίτικα- Γκραμινέα 187-70 και στην 4η ο Τούρκος Έρμαν Κούντερ που τον Μάρτιο του 1988 πέτυχε 153 πόντους στον αγώνα της Φενέρμπαχτσε εναντίον της Χιλασπόρ 175-101.

Ο θρυλικός Ουιλτ Τσάμπερλεϊν είναι ο ρέκορνμαν του ΝΒΑ με 100 πόντους στο ματς Φιλαδέλφεια Γουόριους – Νιού Γιορκ Νικς 169 – 147.

Δημοσίευμα της εποχής.Το ρεκόρ του Μούμογλου είναι καταχωρημένο και στο Βιβλίο Γκίνες.

Ο Μούμογλου είχε γεννηθεί το 1942 στη Βέροια, έπαιξε μπάσκετ το 1958 σε ηλικία 16 χρονών στον Ηρακλή, σταμάτησε το 1967 για να επικεντρωθεί στις σπουδές του στη Φαρμακευτική Σχολή και το 1970 επέστρεψε στον Ηρακλή, στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι το 1972. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Α΄ Εθνικής με 654 πόντους και αποχαιρέτισε τα παρκέ. Ο Αριστείδης Μούμογλου, είναι σήμερα 80 χρονών και ζει με τις αναμνήσεις ενός ασύλληπτου επιτεύγματος!

Διαβάστε ακόμη

«Έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε»: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα Βαρδούσια

«Ναι στον διάλογο, αλλά με μπλόκα»: Αντιδράσεις αγροτών για τη συνάντηση στην Επανομή Θεσσαλονίκης

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τα 11 μποφόρ και το ψύχος

Ανατροπή στο Spotify: Το «Snowman» της Sia εκθρόνισε το «All I Want for Christmas Is You» της Μαράια Κάρεϊ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ρεκόρ
  • ειδήσεις τώρα
  • μπάσκετ
  • Ρεκόρ Γκίνες
  • Ελληνικό μπάσκετ
  • σαν σημερα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr