• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Σαν Σήμερα   ┋   14.10.2023 00:00
Newsroom
Newsroom

Όταν οι Ναζί έχασαν τον Στρατάρχη που θα τους οδηγούσε μακριά από το αδιέξοδο – Ο Ρόμελ και το άδοξο τέλος του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
copyright Ap Photos
copyright Ap Photos

Μια μέρα σαν σήμερα 14 Οκτωβρίου του 1944 αυτοκτονεί ο Στρατάρχης Έρβιν Ρόμελ, ο θρύλος των Γερμανών, η Αλεπού της Ερήμου. Ο Ρόμελ κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ.

Ο Ρόμελ ήταν ο πλέον δημοφιλής ανώτατος αξιωματικός στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είχε κερδίσει τον σεβασμό και των αντιπάλων του με τις επιτυχίες του, ως διοικητής του Άφρικα Κορπς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
All About History | 23.01.2020 22:38
Ερβιν Ρόμελ: Η Αλεπού της Ερήμου
Ο Ρόμελ είχε γεννηθεί στο Χάιντενχαϊμ 45 χιλιόμετρα από το Ουλμ, στο κρατίδιο της Βυρτεμβέργης. Στα 18 του χρόνια ο νεαρός Έρβιν κατατάχτηκε στο τοπικό 124ο Σύνταγμα Πεζικού και το 1910 γράφτηκε στη Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών του Ντάντσιχ. Ο Ρόμελ, συμμετείχε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και λέγεται ότι αιχμαλώτισε 1.500 στρατιώτες και 43 αξιωματικούς, έχοντας υπό τη διοίκησή του μόνο 3 οπλίτες και 2 αξιωματικούς!

Το 1940, έχοντας πλέον τον βαθμό του υποστρατήγου, συμμετείχε στην επίθεση εναντίον της Γαλλίας, ως διοικητής της 7ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων.

Το 1941 του ανατέθηκε η διοίκηση της 15ης Μεραρχίας Πάντσερ και της 5ης Ελαφράς Μεραρχίας. Αυτές θα αποτελέσουν τον πυρήνα του γνωστού ως Afrika Korps του γερμανικού εκστρατευτικού σώματος στη Βόρεια Αφρική. Βασική του αποστολή ήταν να βοηθήσει τον ιταλικό στρατό, που είχε αποδεκατιστεί από τις βρετανικές δυνάμεις.

Ο Ρόμελ ανέτρεψε το σκηνικό. Κι εκεί πήρε το προσωνύμιο Αλεπού της Ερήμου, για τα πανέξυπνα τεχνάσματά του: διέταζε ψευδείς υποχωρήσεις που οδηγούσαν σε παγίδες, τοποθετούσε παλιούς κινητήρες αεροσκαφών σε φορτηγά με σκοπό να σηκώνουν σκόνη για να δείχνουν υπέρτερες οι δυνάμεις του, μετακινούσε φορτηγά προς κάποια κατεύθυνση για να επισημανθούν από την αεροπορία και το βράδυ αυτά γύριζαν στη βάση τους, δημιουργούσε ξύλινα ομοιώματα αρμάτων μάχης για την παραπλάνηση των αεροπλάνων και στη διάρκεια των μαχών έστηνε ψεύτικα πυροβόλα για τον αποπροσανατολισμό του εχθρού!

copyright Ap PhotosΣτις 20 Ιουλίου του 1944 στις 20 Ιουλίου, έγινε η απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ από τον ο συνταγματάρχης Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, γνωστή ως Επιχείρηση Βαλκυρία. Η εμπλοκή του Ρόμελ στην συνωμοσία είναι ακόμα και σήμερα αντικείμενο διχογνωμίας. Ο Ρόμελ προκειμένου να μην περάσει στρατοδικείο και εξευτελιστεί προτίμησε το υδροκυάνιο.

Ο Ρόμελ ήταν μόλις 52 χρονών. Η κηδεία του Στρατάρχη έγινε δημοσία δαπάνη με τιμές, ενώ επίσημα διαδόθηκε ότι ο Ρόμελ είχε υποκύψει στα τραύματά του, που προκλήθηκαν όταν που δέχτηκε επίθεση το αυτοκίνητό του στη Νορμανδία.
Ο Ρόμελ «έφυγε» με το κεφάλι ψηλά ως αριστοκράτης στρατηγός, όμως… Η Ναζιστική Γερμανία ήδη ψυχομαχούσε, έχανε το ένα μετά το άλλο τα εδάφη που είχε καταλάβει, το Βερολίνο κατέρρεε από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων και ο Αδόλφος Χίτλερ σε έξι μήνες θα ταξίδευε ατιμασμένος να συναντήσει τον Ρόμελ…
Ο γιος του Ρόμελ, Μάνφρεντ το 1974 εκλέχτηκε δήμαρχος της Στουτγάρδης θέση που διατήρησε μέχρι το 1996.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • σαν σημερα
  • Ναζί
  • θάνατος
  • Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
  • Ερβιν Ρόμελ
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr