Αφγανιστάν: Οδοιπορικό στη χώρα των ιππέων - «Εισιτήριο για Καμπούλ παρακαλώ»
Στον δρόμο για την Καμπούλ, διασχίζοντας την οροσειρά του Ινδοκούς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ενα οδοιπορικό στο Αφγανιστάν του χθες και του σήμερα από τον πιο πολυταξιδεμένο πολίτη της γης Μπάμπη Μπίζα, εκεί όπου ο ήλιος φιλάει την έρημο και οι κάτοικοι μπορεί να είναι απόγονοι του Ισκέντερ, με εικόνες από τα πρόσωπα, τις δραστηριότητες, τους χώρους λατρείας.
Ήθελα να πάω στην Καμπούλ, διασχίζοντας την οροσειρά του Ινδοκούς. Προτιμούσα να αποφύγω την "Έρημο του Θανάτου" που περιβάλλει τον ορεινό όγκο και καλύπτει όλο το υπόλοιπο Αφγανιστάν. Αλλά το εισιτήριο πάνω απ' τα βουνά ήταν πανάκριβο. Έτσι πήγα να βγάλω εισιτήριο με το λεωφορείο.
Φόρτωσα τα πράγματά μου και ανέβηκα στο πούλμαν. Κόντεψα να πέσω κάτω. Ένα κύμα καυτού αέρα μπήκε στα πνευμόνια μου. Τα παράθυρα ήταν βιδωτά. Ο κλιματισμός δεν δούλευε ακόμα. Η λαμαρίνα ζεματούσε. Αέρας δεν έμπαινε από πουθενά. Ο ήλιος της ερήμου το έκαιγε ανελέητα όπως ανελέητα έψηνε τους ανθρώπους με 50 βαθμούς θερμοκρασίας. Κάθισα στο κάθισμα σαν μολύβι.
Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα
Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας
Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



