• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στα Καλύβια για σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητοΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
δημοφιλές τώρα: Καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Πρόστιμο για ρευματοκλοπή σε σπίτι που ζούσε το 2018 - «Κόντεψα να πάθω...
Homepage ┋   Τηλεόραση   ┋   17.05.2021 20:05
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Το Κόκκινο Ποτάμι» ξανά στο OPEN μέσα από τέσσερις συναρπαστικές τηλεταινίες

OPEN: Τιμά την 19η Μαΐου και τα αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού - Το Κόκκινο Ποτάμι φτάνει στη Ρωσία

Η επιτυχημένη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα μεταδοθεί υπό τη μορφή τεσσάρων τηλεταινιών, αρχή γενομένης από απόψε το βράδυ, στις 21:00 και κάθε βράδυ την ίδια ώρα έως και τις 20/5

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Το ΟΡΕΝ, με συνέπεια, κάθε χρόνο, τιμά την 19η Μάϊου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των αθώων Ελλήνων του Πόντου. Ημερομηνία που έχει μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην ψυχή του ανά τον κόσμο Ποντιακού Ελληνισμού. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί ειδικά διαμορφωμένο περιεχόμενο, θυμίζοντας πως η μνήμη των θυμάτων παραμένει ζωντανή στο διάβα του χρόνου και το σύνθημα «Δεν ξεχνούμε» ακούγεται ακόμα ηχηρό.

Η επιτυχημένη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα μεταδοθεί υπό τη μορφή τεσσάρων τηλεταινιών, αρχή γενομένης από απόψε το βράδυ, στις 21:00 και κάθε βράδυ την ίδια ώρα έως και τις 20/5, ενώ ανήμερα της μαύρης επετείου, στις 14:00, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Λάμπης Ταγματάρχης παρουσιάζουν την εκπομπή«353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!».

Επιπλέον, το OPEN δίνει τη δυνατότητα στο ρωσόφωνο κοινό να παρακολουθήσει μεταγλωττισμένο το σύνολο της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», μέσω του YouTube channel του OPEN. Το υλικό θα είναι στον αέρα την Τετάρτη 19/5, στις 16:00. Το OPEN δεν ξεχνά και αποτίει φόρο τιμής στα 353.000 αθώα θύματα, ταξιδεύοντάς μας πίσω στον χρόνο και στην πολύπαθη Ιστορία μας και κρατώντας αναμμένο το κερί της Μνήμης.

«Το Κόκκινο Ποτάμι» ξανά στο OPEN μέσα από τέσσερις συναρπαστικές τηλεταινίες 

Το OPEN  θα προβάλει όλη την ιστορία της επιτυχημένης σειράς που αγαπήθηκε φανατικά από το τηλεοπτικό κοινό, «Το Κόκκινο Ποτάμι», μέσα από τέσσερις ειδικά μονταρισμένες, συναρπαστικές τηλεταινίες, που έχουν προγραμματιστεί στις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου, στις 21.00, στο OPEN. Ένα ιδιαίτερο Director’s Cut του Μανούσου Μανουσάκη που δίνει κινηματογραφική πνοή στη σειρά-σταθμό των τελευταίων χρόνων. 

Ενάμιση χρόνο από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς που καθήλωσε τους τηλεθεατές, τα μηνύματα που προβάλλονται είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η συγκλονιστική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, διηγείται με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου και όλες τις θηριωδίες που υπέστησαν. Μέσα, όμως, από την ιστορία αγάπης του Μίλτου και της Ιφιγένειας αποδίδεται το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Το ρωσόφωνο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το σύνολο της επιτυχημένης σειράς από το YouTube channel του OPEN. Το υλικό θα είναι στον αέρα την Τετάρτη 19 Μαΐου, στις 16:00.

«353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!»

Το OPEN, ανήμερα της μαύρης επετείου στις 19 Μαΐου, στις 14.00, προβάλλει την εκπομπή «353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!», σε παρουσίαση Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Λάμπη Ταγματάρχη. Μια εκπομπή αφιερωμένη στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας, ένας φόρος τιμής στους Έλληνες του Πόντου για να μείνει η μνήμη ζωντανή και η θύμηση αλώβητη.

Στην εκπομπή φιλοξενούνται σημαντικές προσωπικότητες της χώρας που θα ρίξουν φως σ’ αυτή την τραγωδία. Ιστορικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες που θα εξηγήσουν τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και απόγονοι των θυμάτων που εξιστορούν τις μνήμες των προγόνων τους οι οποίοι υπέφεραν, εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και τελικά έχασαν την ζωή τους. Από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν καλεσμένοι απ’ όλους τους τομείς που θα συνδράμουν στην ιστορική καταγραφή της Γενοκτονίας.

Ακόμα η εκπομπή θα ασχοληθεί με τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου, τη διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου, αλλά και τη σημασία των χορών και της μουσικής . Θα δούμε ακόμα κειμήλια με ιστορική αλλά και συναισθηματική αξία από τη πατρίδα του Πόντου.

Διαβάστε ακόμη

Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • OPEN
  • Πόντος
  • Κόκκινο ποτάμι
  • Γενοκτονία Ποντίων
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr