Παρίσι: Μπαλαρίνες της Όπερας χορεύουν στον δρόμο ενάντια στον Μακρόν (vid)
Γέμισαν με ομορφιά και τέχνη τις οθόνες μας και έγιναν viral🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ενώ η Γαλλία βρίσκεται «στο πόδι» ενάντια στις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο πρόεδρος της χώρας, Εμάνουελ Μακρόν, με διαρκείς απεργίες των συνδικάτων, μια εικόνα που έρχεται από το Παρίσι μονοπωλεί το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες και όχι άδικα.
Πιο συγκεκριμένα, η ορχήστρα και οι χορευτές της Όπερας του Παρισιού, που βρίσκονται και αυτοί σε απεργία εδώ και τρεις εβδομάδες, έδωσαν μια δωρεάν υπαίθρια παράσταση της «Λίμνης των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, γεμίζοντας με ομορφιά και τέχνη τόσο την «Πόλη του Φωτός» όσο και τις οθόνες μας.
Η παράσταση δόθηκε υπό τους ήχους της της Συμφωνικής Ορχήστρας του Παρισιού και με φόντο πανό που έγραφαν «Απεργία» και «Ο πολιτισμός σε κίνδυνο», κράτησε 20 λεπτά, ενώ την παρακολούθησαν εκατοντάδες περαστικοί. Η μπαλαρίνα Héloïse Jocqueviel δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο France24: «Ξεκινάμε το μπαλέτο στην ηλικία των 8 και μέχρι τo τέλος των εφηβικών μας χρόνων έχουμε επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς. Μόλις φτάσουμε τα 42, πάσχουμε ήδη από αρθρίτιδες, κατάγματα, κήλες κλπ.».
Από τον 17ο αιώνα και μέχρι σήμερα, οι μπαλαρίνες της κρατικής όπερας της Γαλλίας συνταξιοδοτούνται στα 42, δύο δεκαετίες νωρίτερα από τον μέσο εργαζόμενο. Αν περάσει ο νόμος Μακρόν, θα συνταξιοδοτούνται στα 64. «Είναι δύσκολο να κρατήσουμε ένα επίπεδο αρτιότητας μέχρι τα 42, αλλά στα 64 γίνεται αδύνατο», συμπληρώνει η Jocqueviel.
Δήμος της Αττικής χορηγεί επίδομα 150 ευρώ για το καλοκαίρι - Πώς κάνετε αίτηση
Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς - Βρέθηκαν πέντε κάλυκες
Τρομερό ξύλο Τζόουνς και Ναν στα αποδυτήρια του ΣΕΦ! Το video της σύρραξης
Athens Pride 2026: Ένα απέραντο ουράνιο τόξο το κέντρο της Αθήνας - Πλήθος κόσμου στη μεγάλη γιορτή υπερηφάνειας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



