Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παγωτό ως «επικίνδυνο»
Οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάκληση του παγωτού Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate, Ολλανδικής προέλευσης, ε αριθμό παρτίδας L8/78 και ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 31/03/2020.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, μετά την του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ενημερώθηκε από τις Ολλανδικές αρχές για τη διακίνηση παγωτού, που βρέθηκε να περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη), ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη.
Οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτές.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στη καζεΐνη γάλακτος, να μην το καταναλώσουν.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
Ο Χαμενεΐ για πρώτη φορά παραδέχεται ότι υπάρχουν χιλιάδες νεκροί στο Ιράν - «Φταίει ο Τραμπ, είναι εγκληματίας»
Τι θα γίνει αν ενεργοποιηθεί το ηφαίστειο του Κολούμπο - Ποιες οι πιθανότητες για τσουνάμι στη Σαντορίνη
Με μαντολίνα, λαούτα και χειροκροτήματα το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη)
Απίστευτος δημόσιος καβγάς του Μασκ και του CEO της Ryanair - «Απολύστε αυτόν τον ηλίθιο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



