Κορονοϊός: Όποιος καπνίζει πάνω από 15 χρόνια είναι ευπαθής ομάδα
Ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου ήταν καλεσμένος στο OPEN Ελλάδα και αναφέρθηκε στους καπνιστές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Από το σύνολο των ανθρώπων που θα νοσήσουν από τον κορονοϊό περίπου το 80% - 90% θα νοσήσει ελαφριά, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα νοσήσει βαριά», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Open Ελλάδα, ο νευροχειρούργος Παναγιώτης Παπανικολάου.
Ακόμη πρόσθεσε πως «όποιος καπνίζει πάνω από 15 χρόνια ανήκει σε ευπαθή ομάδα γιατί έχει ένα βαθμό χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας».
Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου «από αυτό το 10% έως 20% που θα πρέπει να νοσηλευτεί, περίπου 1/3 θα χρειαστεί μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Άρα θα χρειαστεί εισαγωγή στη ΜΕΘ. Όσοι ανήκουν σε αυτό το ποσοστό και είναι άνω των 80 πιθανότατα δεν θα επιβιώσουν ακόμα και αν βρουν κρεβάτι στη ΜΕΘ. Όσοι είναι 70 - 80 πιθανόν να επιβιώσουν αν βρουν κρεβάτι στη ΜΕΘ, όσοι είναι 60 - 70 πιθανότατα θα επιβιώσουν αν βρουν κρεβάτι στη ΜΕΘ. Ακόμη όσοι είναι 50 έως 60 σίγουρα θα επιβιώσουν αν βρουν κρεβάτι στη ΜΕΘ και τέλος όσοι είναι λιγότερο από 50 πιθανόν δεν θα χρειαστούν νοσηλεία στη ΜΕΘ» κατέληξε.
Διαβάστε ακόμη
Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα - Νέα μέτρα από την κυβέρνηση
Σε καραντίνα τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά
Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος: Πολλά τα κρούσματα κορονοϊού, δεν ανακοινώνονται
Σκληρό «πόκερ» Τραμπ-Ζελένσκι στη Φλόριντα για την ειρήνη στην Ουκρανία - Τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες» γραμμές
Σε τροχιά σύγκρουσης οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - Σκέψεις για κλείσιμο και των παράδρομων
Μπριζίτ Μπαρντό: «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» - H πορεία μιας θρυλικής σταρ
Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο OPEN με Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρη Πανταζή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



